Magia sărbătorilor de iarnă din Biserica Ursuline, trasmisă prin acordurile muzicii, susținută de RAMADA

Acasa >

Articol

Atmosfera de Crăciun și magia sărbătorilor de iarnă s-au instaurat în ”Sibiu ex-capitală a culturii europene” cu primul eveniment muzical care a anunțat începutul unui nou an, mai bun. Ne referim la concertul tradițional de la Biserica Ursulinelor susținut de Acapella și George Miron, alături de invitații. În nota bunelor practici culturale managerul general Oprea Carabulea (proprietarul RAMADA – primul hotel acreditat NATO), prin ”Gallery Transylvania fine art” a ținut să susțină acest act cultural-muzical alăturându-se Primăriei Sibiu, finanțatorul proiectului. Concertul a avut un impact deosebit spune preotul paroh Popa Nicolae, care a apreciat repertoriul ales de: Luminița Anghel, Aurelian Temișan, Radu Nechifor, Ovidiu Lazăr, Rebeca Moje, Dominique Simionescu, de Grupul Vocal Acapella și George Miron, de Cvartetul D`Acord cu concursul pianistului Ionel Tudor. ”Mi-am adus aminte de concertele susținute în tinerețe cu colegii de la Liceul de artă și muzică din Sibiu” spunea prelatul greco-catolic, fiind impresionat de răbdarea copiilor dar și de prezența numerosului public.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Madrigalul la orizont !

Părintele Popa Nicolae ne-a mai precizat că în această perioadă vor fi găzduite mai multe concerte printre care și cel susținut, în 15 decembrie, de Corul de Cameră „Madrigal”, dirijat de Anna Ungureanu, recent întors dintr-un turneu american unde a susținut un repertoriu amplu de muzică renascentistă, colinde românești și internaționale, precum și compoziții corale universale. Invitat este și Mini Madrigalul copiilor. ”Acest concert, precum și cel din 17 decembrie a.c., susținut de Allegreto, sunt un preambul la inițiativele noastre din 2024. Dorim ca biserica noastră (construită în anul 1479 de către călugării dominicani) să o restaurăm în exterior așa cum au făcut călugărițele ursuline în perioada 1728-1733, dar și să reactualizăm efortul călugărițelor sosite de la Pojon (azi Bratislava) care după ce au preluat biserica, au construit o școală de fete pe amplasamentul vechii mănăstiri dominicane beneficiind de sprijinul financiar al împărătesei Maria Terezia. Îndrăznim să visăm la reaprinde luminii cunoașterii și a cercetării antropologice dedicat celor care doresc să facă lumea mai bună și mai dreaptă prin performațele lor de excelență”, spunea la final parohul bisericii continuând ”așa cu mi-a cerut Sora Cecilia când mi-a încredințat la plecare cheile bisericii noastre”.

Imagine intercalată
Imagine intercalată
Autor
08 decembrie 2023 la 14:42

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Ovidiu BOICA
acum 9 ore
”Călăreții roșii” au câștigat amicalul cu liderul Ligii a IV-a, FC Inter
Echipa din Șelimbăr s-a impus, vineri, la Cisnădie, pe Stadionul ”Măgura”, cu 5-1 în fața ocupantei primului loc...
Actualitate
2 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 10 ore
Doar o jumătate de cadou pentru Măldărășanu la împlinirea a 50 de ani. FC Hermannstadt a remizat la Ovidiu, cu Farul
Echipa sibiană a terminat la egalitate, sâmbătă, pe terenul Farului, ratând posibilitatea de a reveni pe primul loc...
Actualitate
5 min de citit
acum 1 zi
Video: Vinerea mare la biserica de pe Mihai Viteazu
Trecerea pe sub Sfântul Epitaf la slujba Prohodului din Vinerea Mare, biserica cu hramurile Înălţarea Domnului şi Sfântul...
Actualitate
1 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 1 zi
Anunț important din partea Muzeului ASTRA privind accesul la Slujba de Înviere
Credincioșii care doresc să participe la Slujba de Înviere de la Biserica din Bezded, din cadrul Muzeului ASTRA...
Actualitate
1 min de citit