Luna lui Brumărel, prielnică drumețiilor pe potecile de munte

Acasa >

Articol

Una dintre cele mai colorate luni ale anului, octombrie, este încă prielnică pentru drumeții. Chiar dacă primii fulgi de zăpadă încep să pună stăpânire pe crestele montane, potecile de munte de la înălțimi mai joase sunt încă potrivite pentru excursii și ne oferă peisaje de neratat.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Pentru a-și putea programa din timp ieșirile la munte, Anii Drumeției le pune la dispoziție sibienilor programul excursiilor pe care le-a pregătit pentru luna care tocmai a început.

Astfel, prima ieșire în natură va avea loc sâmbătă, 5 octombrie, o drumeție cu tema „Educație Montană: supraviețuire în pădure, orientarea în zone nemarcate”, un circuit Păltiniș – Oncești – Găujoara – Păltiniș, alături de ghidul Catri Naicu. Duminică, 6 octombrie este rândul familiilor să plece într-o drumeție de la Curciu la Băgaciu, Ilimbav, alături de ghidul Ioana Pătrășcoiu. Sâmbătă, 12 octombrie vor avea loc: o drumeție cu tema „Educație Montană: Vârful Laița”, un circuit Bâlea – Șaua Bâlea – Căldarea Pietroasa – Vârful Laița – Vârful Platinu – Bâlea Lac, ghid Catri Naicu; o drumeție în familie cu degustare de hencleș la final, un circuit de la Hosman către Glâmboaca și Fofeldea, ghid Dumitru Troancă; o drumeție pentru micii montaniarzi pe traseul Cabana Bărcaciu – Muchia Scărișoarei, ghid Radu Zaharie. Duminică 13 octombrie se organizează o drumeție în Munții Făgăraș, Vârful Dara și Hârtopul Darei, ghid Radu Zaharie. Sâmbătă 19 octombrie, drumeții sunt invitați la un Răsărit pe Vârful Vânătoarea lui Buteanu și Valea lui Stan. Pot alege traseul Bâlea Lac – Vf. Vânătoarea lui Buteanu – Bâlea Lac sau un circuit în canionul Valea lui Stan. Ghid le va fi Dumitru Troancă.

Drumeție de toamnă, în familie, într-o zonă pastorală

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Duminică, 20 octombrie sibienii pot alege între o drumeție pentru educație montană și noțiuni de orientare fără telefon, pe traseul Valea Caselor – căsuța MGS – Prislop – Rășinari. Ghid Catri Naicu; o călătorie prin mantia aurie a toamnei spre Vârfurile Ghihan și Derjani, pe traseul Rășinari – Dealu Buru – Poiana Tomnatec – Dosul Albului – Vf. Derjani – căsuța MGS – Rășinari, ghid Nicoleta Ocneriu; o drumeție în Munții Lotrului, Vârful Negovanu Mare, ghid Radu Zaharie sau o drumeție de toamnă în familie într-o zonă pastorală, pe Creasta Porumbelului cu plecare din Jina. Ghid Mihai Proca. Joi, 24 octombrie la Biblioteca ASTRA se va organiza o Expoziție de fotografie „Creasta Făgărașului prin ochii unui artist”,  a artistului Sigrid Cîrjan. Sâmbătă, 26 octombrie, se orgenizează o drumeție pentru copii și adulți pentru găsirea tradițiilor locale în Marpod, un circuit: Marpod – Iac – Colinele Transilvaniei – Marpod, ghid Catri Naicu și o drumeție cu povești de toamnă pentru femei prin Munții Făgăraș, pe traseul Poiana Neamțului – Cabana Bârcaciu – Platoul Scărișoarei, ghid Nicoleta Ocneriu. Luna se încheie cu o Tură de două zile în Munții Făgăraș: Proiectul FCC (Conservation Carpathia), ghid Radu Zaharie, care va avea loc sâmbătă – duminică, 26-27 octombrie.

Sursa foto: facebook Anii Drumeției

Autor
01 octombrie 2024 la 09:43

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Ovidiu BOICA
acum 11 minute
Doar o jumătate de cadou pentru Măldărășanu la împlinirea a 50 de ani. FC Hermannstadt a remizat la Ovidiu, cu Farul
Echipa sibiană a terminat la egalitate, sâmbătă, pe terenul Farului, ratând posibilitatea de a reveni pe primul loc...
Actualitate
5 min de citit
acum 18 ore
Video: Vinerea mare la biserica de pe Mihai Viteazu
Trecerea pe sub Sfântul Epitaf la slujba Prohodului din Vinerea Mare, biserica cu hramurile Înălţarea Domnului şi Sfântul...
Actualitate
1 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 19 ore
Anunț important din partea Muzeului ASTRA privind accesul la Slujba de Înviere
Credincioșii care doresc să participe la Slujba de Înviere de la Biserica din Bezded, din cadrul Muzeului ASTRA...
Actualitate
1 min de citit
acum 20 ore
Aventurile Cenaclului Flacăra la Sibiu, când bunicii de astăzi umpleau stadioanele
Trei și numai trei erau evenimentele care umpleau stadioanele României înainte de 1989: adunările populare comuniste, evenimentele sportive...
Actualitate
8 min de citit