„Locuri de muncă sănătoase 2023-2025”, un proiect al Consiliului Europei dezbătut la Sibiu

Acasa >

Articol

Agenția Europeană pentru Securitate și Sănătate în Muncă și partenerii acesteia derulează anual campanii în sensul atribuțiilor sale. Printre ele se numără demersurile ce vizează „Locuri de muncă sigure și sănătoase în era digitală”, o activitate care urmărește creșterea gradului de sensibilizare privind importanța managementului activ și participativ al sănătății și securității la locul de muncă. Cu prilejul campaniei Agenției Europene pentru securitate și Sănătate în Muncă derulat în acest an Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu a organizat, în perioada 23-25 octombrie 2024, un simpozion științific care a reunit participanți  din 11 inspectorate teritoriale de muncă din județele Alba, Arad, Brașov, Bihor, Cluj, Covasna, Dâmbovița, Mureș, Prahova, Sălaj, Timiș precum și reprezentanți ai Inspecției Muncii, angajatori, dar și reprezentați ai instituțiilor importante din județul Sibiu. 

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Simpozionul a fost organizat în colaborare cu Universitatea Lucian Blaga din Sibiu. O comisie de recenzie a evaluat cele 21 de lucrări care au fost prezentate de către reprezentanții inspectoratelor teritoriale de muncă participante. 

Alexandru Stănilă, inspector șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă  Sibiu, opina că „obiectivele principale ale campaniei  au fost atinse”, referindu-se la ”Sensibilizarea publicului cu privire la importanța, relevanța și implicațiile pentru securitatea și sănătatea în muncă ale transformării digitale a muncii, justificarea economică prin prezentarea faptelor și cifrelor”. ”Creșterea gradului de conștientizare și a cunoștințelor practice ale tuturor actorilor din toate sectoarele, tipurile de locuri de muncă și grupurile specifice ale lucrătorilor cu privire la utilizarea sigură și productivă a tehnologiilor digitale la locul de muncă”. De asemenea, au fost aduse în discuție „îmbunătățirea cunoștințelor despre riscurile și oportunitățile noi și emergente legate de transformarea digitală a muncii, promovarea evaluării riscurilor și a gestionării proactive sănătoase și sigure a transformării digitale a munci”. A fost subliniată importanța ”reuniunii părților interesate pentru a facilita schimbul de informații, cunoștințe și bune practici și a stimula colaborarea pentru transformarea digitală sigură și productivă a muncii”.

 

Imagine intercalată
Imagine intercalată
Autor
29 octombrie 2024 la 13:39

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Ovidiu BOICA
acum 11 minute
Doar o jumătate de cadou pentru Măldărășanu la împlinirea a 50 de ani. FC Hermannstadt a remizat la Ovidiu, cu Farul
Echipa sibiană a terminat la egalitate, sâmbătă, pe terenul Farului, ratând posibilitatea de a reveni pe primul loc...
Actualitate
5 min de citit
acum 18 ore
Video: Vinerea mare la biserica de pe Mihai Viteazu
Trecerea pe sub Sfântul Epitaf la slujba Prohodului din Vinerea Mare, biserica cu hramurile Înălţarea Domnului şi Sfântul...
Actualitate
1 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 19 ore
Anunț important din partea Muzeului ASTRA privind accesul la Slujba de Înviere
Credincioșii care doresc să participe la Slujba de Înviere de la Biserica din Bezded, din cadrul Muzeului ASTRA...
Actualitate
1 min de citit
acum 20 ore
Aventurile Cenaclului Flacăra la Sibiu, când bunicii de astăzi umpleau stadioanele
Trei și numai trei erau evenimentele care umpleau stadioanele României înainte de 1989: adunările populare comuniste, evenimentele sportive...
Actualitate
8 min de citit