Articol
Cunoscutul pianist și compozitor, Andrei Irimia a impresionat iubitorii de artă și muzică neoclasică printr-un concert care a avut loc luni seara, la Filarmonica de Stat din Sibiu. Tânărul compozitor a susținut un recital muzical intitulat "Lights and Shadows" (lumini și umbre) alături de violonistul Răzvan Păun și de violoncelistul Thibault Solorzano. Împreună au creat un dialog între sunete, lumină și umbre, toate acestea formând o atmosferă hipnotică care a captivat publicul prezent.
Cuprinși de întunericul din sală, cei trei muzicieni au urcat pe scenă, unde au transmis publicului toată emoția și talentul lor.
După spusele pianistului Andrei Irimia, turneul nu este doar despre muzică ci și despre un echilibru care se crează între cele două antiteze, întunericul și lumina. Piesele puse în scenă au fost din primele albume.
„În această seară vă vom prezenta proiectul nostru "Lights and Shadows", proiect cu care am călătorit în toată țară și în afara ei. Din fericire este un turneu nu doar despre muzică ci și despre acest echilibru subtil dintre lumină și întunericul din fiecare dintre noi, un echilibru cu care ne luptăm în fiecare zi. O să cântăm piesele din primele două albume pe care le-am lansat, dar și piese noi la care am lucrat în ultima perioadă și abia aștept să le ascultați”, a mărturisit tânărul compozitor la începutul spectacolului.
Ultima piesă cântată a fost „Pasărea fericirii”, compusă în colaborare cu actorul Marius Manole. O parte din banii strânși în urma concertului vor fi donați către asociații caritabile.
După concert publicul a rămas plăcut impresionat. Andrei a spus că momentul i-a ridicat așteptările și totul a fost un mix de sentimente.
„M-a impresionat foarte mult spectacolul din seara aceasta. S-au ridicat așteptărilor mele și a fost un mix de sentimente. Genul acesta de muzică te scoate dintr-o emisferă, iar culorile au completat excelent momentul”, a povestit acesta.
Proiectul explorează intersecția dintre minimalism și muzica clasică contemporană, oferind un indemn la introspecție și invitând la o călătorie în adâncurile sinelui, o reconectare cu trăiri uitate sau chiar o revelație a unor emoții noi și surprinzătoare, potrivit unei postări a Filarmonicii de Stat Sibiu.