Articol
Sub îndrumarea a șase consultanți voluntari de la KPMG în România, cei 84 de elevi au lucrat la planuri de proiect menite să reducă decalajul economic și în ceea ce privește accesul la oportunități dintre mediul urban și cel rural. Prin acest exercițiu, tinerii au dobândit abilități practice esențiale, sporindu-și șansele de a-și găsi un loc de muncă care să răspundă cerințelor viitorului din piața muncii sau de a deveni antreprenori, se arată într-un comunicat de presă.
”Participarea la Innovation Day a fost o experiență deosebită, datorită muncii în echipă și atmosferei colaborative. M-a inspirat varietatea de idei aduse de colegii mei, iar oportunitatea de a-mi exprima opinia m-a ajutat să îmi dezvolt abilitățile de comunicare și să contribui activ la discuții“, susține un elev al Colegiului Național Samuel Von Brukenthal.
Formatul JA Innovation Day a combinat expertiza voluntarilor KPMG cu creativitatea elevilor, rezultând proiecte viabile, care abordează nevoile sociale ale comunităților rurale. Evenimentul a fost o oportunitate pentru elevi de a-și dezvolta abilitățile de lucru în echipă și de a gestiona provocările într-un timp limitat, pregătindu-i pentru integrarea pe piața muncii.
Tinerii din Sibiu au demonstrat că sunt gata să contribuie activ la dezvoltarea comunităților lor, prin propunerea de soluții inovatoare și durabile.
”Evenimentul a fost excelent organizat, cu elevi pasionați și voluntari foarte amabili, al căror sprijin l-am apreciat mult. Activitatea a fost interesantă și interactivă, oferindu-ne ocazia de a învăța lucruri benefice și de a ne dezvolta capacitatea de a gândi rapid și eficient“,declară o elevă a Colegiului Național ”Gheorghe Lazăr”.
Această activitate a făcut parte din incubatorul de antreprenoriat Bizzfactory, derulat de Junior Achievement România și susținut de KPMG printr-un parteneriat de lungă durată. Obiectivul programului este de a aduce educația antreprenorială mai aproape de tineri prin metode de tip applied learning. În cadrul programului, consultanții voluntari se implică activ în lucrul cu tinerii, iar prin experiențele și exemplele concrete, profesionale și personale, pe care le oferă elevilor, facilitează procesul de învățare și devin modele pozitive pentru aceștia.
”Innovation Day este o inițiativă grozavă, care provoacă liceenii să colaboreze și să găsească soluții pentru probleme reale, îmbinând idei și perspective diferite. Recomand cu încredere acest eveniment tuturor liceenilor interesați să-și dezvolte abilitățile și să aducă o schimbare în comunitate“, spune, la rândul său, o profesoară de la Liceul Teoretic ”Onisifor Ghibu”.
”A fost o adevărată plăcere să colaborăm cu acești tineri talentați și entuziaști. Ne-au impresionat prin creativitate și determinare, demonstrând că sunt pregătiți să facă o diferență reală în comunitățile lor. Ne-am implicat în această activitate întrucât vedem un potențial imens în a crește noile generații de lideri în România, încurajându-i să expună și să contribuie cu perspectivele lor”, afirmă Alina Gheuca, Senior Manager Resurse Umane, voluntar KPMG în România.
Despre KPMG în România și Moldova
KPMG este o organizație globală de firme independente de servicii profesionale care furnizează servicii de audit, consultanţă fiscală şi în domeniul afacerilor. Își desfăşoară activitatea în 143 de ţări și teritorii şi peste 273.000 de parteneri și angajaţi în firmele membre din întreaga lume.
Fiecare firmă KPMG este din punct de vedere legal, o entitate separată şi distinctă și se descrie ca atare. KPMG International Limited este o societate privată engleză cu răspundere limitată la garanții. KPMG International Limited și entitățile sale nu oferă servicii pentru clienți.
În România şi Republica Moldova, KPMG îşi desfăşoară activitatea în cadrul celor şase birouri din Bucureşti, Cluj, Constanţa, Iaşi, Timişoara şi Chişinău.
În prezent, KPMG dispune de un număr de peste 1000 de profesioniști, atât cetăţeni români, cât şi străini.
KPMG România este o societate cu răspundere limitată de drept român, membră a organizației globale KPMG, compusă din societăți membre independente afiliate KPMG International Limited, societate privată engleză cu răspundere limitată la garanții.
Despre Junior Achievement România
Junior Achievement (JA) România, organizație nonprofit, a fost fondată în anul 1993 și este parte a JA Worldwide® USA și JA Europe. Junior Achievement este cea mai mare organizație internațională de educație antreprenorială, economică, financiară, de orientare profesională, cât și pentru dezvoltare personală, programele sale fiind urmate în 40 de țări din Europa și peste 100 din lume.
În România, programele JA de tip ”learning by doing“ și ”project based” au fost parcurse în anul școlar 2022-2023 de peste 267.000 de elevi și studenți din 1.957 de instituții de învățământ și se desfășoară local în parteneriat cu Ministerul Educației, instituțiile de învățământ și comunitatea de afaceri.
În 2022, organizația a urcat pentru a patra oară în Top 10 ONG-uri din lume și a fost nominalizată la Premiul Nobel pentru Pace.