Articol
Lectori experți în domeniul restaurării vor fi prezenți în Sibiu în perioada 19-23 septembrie a.c. în cadrul unui ambițios proiect intitulat sugestiv ,,Heritage Conservation: Understanding the Wooden Built Heritage.”
O formă de educație și perfecționare continuă
Evenimentul de la Centrul de Pregătire a Conservatorilor și Restauratorilor (CePCoR) – Muzeul ASTRA și-a propus a integra misiunii de pregătire, perfecționare continuă, schimb de informații /cunoștințe atât pentru studenții cât și pentru specialiștii din domeniul ocrotirii patrimoniului cultural.De facto este și o oportunitate de a identifica colaboratori din educația și protejarea patrimoniului construit din lemn.
Străinii și românii vor avea un limbaj comun : patrimoniul
Printre instituțiile și organizațiile care și-au delegat lectori invitați și studenți participanți se numără: Institute for Conservation – Restoration – Academy of Fine Arts, Vienna, Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu, DEPARTAMENTUL DE ISTORIE, PATRIMONIU ȘI TEOLOGIE PROTESTANTĂ, Specializarea Conservare-Restaurare, Facultatea de Arhitectură, Sibiu – Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” București, Ambulanța pentru Monumente – Asociația Monumentum. Lor li se alătură și alți experți independenți. Dincolo de sesiunea de comunicări profesionale, care se va focusa pe modalitatea de examinare a unui monument vernacular din lemn, ținând cont de caracteristicile materiale și structurale, și pe stabilirea degradărilor în funcție de vulnerabilitățile specifice, participanții vor fi implicați și într-un program de analizare a trei monumente etnografice din Muzeul în aer liber.