Articol
Primăria Sibiu a lansat în dezbatere publică Regulamentul de ordine interioară și de utilizare a Complexului de agrement Lacul lui Binder, după ce lucrările au fost finalizate, iar deschiderea oficială va avea loc în acest sezon.
Complexul are trei zone distincte. Prima este zona de plajă ce include zonă îmbăiere, delimitată prin balize de activitățile sportive, zonă de relaxare, plajă de nisip, o plajă verde, terenuri de volei pe nisip, loc de joacă pe nisip pentru copii;
Cea de-a doua zonă este locul de joacă plutitor amplasat pe lac, compus din module gonflabile, cu diferite tipuri de parcursuri, plin de obstacole provocatoare atât pentru copii cât și pentru adulţi.
A treia zonă este cea de agrement sportiv compusă din instalație liniară de schi nautic/wakeboard cu 2 stâlpi, instalaţie circulară de schi nautic/wakeboard cu 5 stâlpi și zona de caiac/ Stand UP Paddle (SUP).
După ce achită taxa de intrare, utilizatorii primesc o brăţară de tip ceas sau un bilet. „Brăţara nu se răscumpără și nu poate fi transmisă altei persoane. Utilizatorul trebuie să păstreze biletul primit până la ieşirea din incinta Complexului. La finalul vizitei, brăţara se predă la casele de bilete”, prevede regulamentul.
Pentru practicarea sporturilor nautice precum şi pentru închirierea echipamentelor sportive, cei interesați vor achita taxele afişate.
Accesul la instalaţiile şi echipamentele din cadrul Complexului – locul de joacă gonflabil plutitor, instalaţii de cablu, caiace, SUP, etc., este permis doar după semnarea acordului de consimţământ.
Proiectul de regulament prevede faptul că copiii până la vârstă de 14 ani sunt obligaţi să frecventeze Complexul însoţiţi de către părinţi sau persoane autorizate.
Program între orele 10.00 – 23.00
Programul de funcţionare al Complexului de agrement va fi de marţi până duminică, între orele 10.00 – 23.00.
Orarul este diferențiat în funcție de activități: zona de plajă, locul de joacă gonflabil plutitor amplasat pe lac și caiacul în intervalul orar 10.00 – 20.00, zona de wakeboard, schi nautic, în intervalul 12.00-20.00, zona de promenadă perimetrală, în intervalul orar 10.00 – 23.00. După ora 20:00 sunt interzise înotul, accesul la zona de plajă, la locul de joacă gonflabil plutitor amplasat pe lac, activităţile de wakeboard, caiac/SUP.
După ora 20.00 va fi permis accesul gratuit la zona de promenadă pe perimetrală.
Accesul în Complex este permis până cel târziu cu o jumătate de oră înainte de închidere.
Regulamentul prevede și faptul că este obligatorie purtarea vestei de salvare şi sau a căştii de protecţie pe toată perioada desfăşurării activităţilor sportive.
Din aprilie în octombrie
Regulamentul prevede faptul că activitatea Complexului de agrement este sezonieră şi se desfăşoară în perioada 01 aprilie – 31 octombrie, cu posibilitatea de a fi devansată data prevăzută pentru deschidere, precum şi posibilitatea de prelungire a accesului publicului şi după 31 octombrie, în funcţie de condiţiile atmosferice, până cel mai târziu la data de 30 noiembrie.
În lunile aprilie, mai și octombrie (extrasezon) vor fi deschise publicului doar zonele de agrement sportiv și promenada perimetrală.
Primăria Sibiu a alocat pentru Lacul lui Binder 13 milioane lei, a amplasat instalații pentru wakeboarding, schi nautic, caiace, zone de promenadă, locuri de joacă plutitoare sau pe nisip.
Pe lac este amenajat un loc de joacă gonflabil plutitor cu 27 de module, iar publicul va avea la dispoziție vestiare, mobilier de plajă şi terenuri de sport pentru volei pe nisip. Și locul de joacă pe nisip a fost finalizat.
Există o instalaţie de transport pe cablu pentru activităţi nautice de tip wakeboarding şi schi nautic, o instalaţie în circuit pentru avansaţi cu cinci piloni, pe 457 ml şi agrement şi una liniară, cu doi piloni pe 100 ml, pentru începători şi antrenamente, structura metalică a sistemului de transport fiind deja amplasată pe lac.
Complexul dispune și de un pavilion multifuncţional, cu spaţii publice şi private pentru activităţile de ticketing, închiriere material sportiv, zone de loisir, grupuri sanitare, spaţii de aşteptare, punct de prim ajutor, administraţie.