Preocupat de şcoala din acest sat, iniţiază un proiect „în amintirea şi pentru cinstirea veşnică a tuturor dascălilor ce au trecut prin satul Ţichindeal”.
În acest sens a realizat o broşură în care sunt menţionaţi toţi dascălii din perioada 1780 – 2022, în număr de 43 şi i-a invitat pe cei pe care i-a mai găsit, la o întâlnire în vechea şcoală.
Prima parte a întâlnirii a avut loc în Biserica „Sf.Cuv.Parascheva”, unde, după săvârşirea Sfintei Liturghii, preotul Dorin-Vasile Purece a vorbit despre biserica construită în 1791, pictată de renumiţii fraţi Grecu, devenită monument istoric, în picturile căreia se regăsesc fragmente din istoria românilor transilvăneni.
La şcoala construită în 1950, cei 17 profesori care au răspuns invitaţiei au avut bucuria să găsească pe holul şcolii o expoziţie cu fotografii din viaţa satului, dar şi fotografiile proprii cu menţiunea perioadei în care au dat lumină copiilor din Ţichindeal.
După un moment de reculegere, pentru cei mulţi care nu mai sunt, eruditul profesor Mihuleţ a prezentat o scurtă istorie a satului şi a personalităţilor care s-au născut în Ţichindeal, apoi i-a invitat pe cei prezenţi să vorbească despre experienţa lor ca dascăli în sat.
Evocările au fost emoţionante, fiecare a vorbit despre experienţa trăită, despre ce a lăsat în sufletul elevilor dar şi despre ce a primit din spiritul acestui sat, despre momentele în care au trăit alături de copii necazurile sărăciei dar şi bucuria cu care aceştia primeau lumina învăţăturii. N-au lipsit nici evocări dramatice;
„-De ce n-ai venit la şcoală? – Mi-a luat frate-meu papucii, dar dimineaţă mă scol mai repede şi mă încalţ eu, să stea el acasă!”
Cei prezenţi i-au mulţumit profesorului Mihuleţ pentru organizarea acestei întâlniri care le-a oferit bucuria retrăirii unor momente din viaţa de dascăl.
O fotografie de grup a dascălilor şi a invitaţilor a încheiat un moment de frumoasă evocare a unei părţi din istoria şcolii din Ţichindeal.