La Centrul Cultural "Ion Besoiu", spectacol folcloric al copiilor de la Școala de Dans "Ioan Macrea"

Acasa >

Articol

Peste 400 de copii vor sărbători copilăria pe cântece și jocuri populare din marile zone etnofolclorice ale României sau pe ritmuri bulgărești, sârbești, germane, maghiare, grecești, mexicane, americane, italiene timp de două zile, pe scena Centrului Cultural „Ion Besoiu” din Sibiu. 

Imagine intercalată
Imagine intercalată

"Cursanți ai Școlii de Dans „Ioan Macrea” sunt protagoniștii spectacolelor din 6 și 7 iunie, demonstrând că la 5 ani, la 10 ani sau la 17 ani, copilăria poate fi trăită în pași de dans, prețuind tradițiile moștenite din bătrâni și valorile culturale universale", transmite un comunicat al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul – Junii” Sibiu.

Pe scenă vor urca clasele conduse de artiști din familia Junii Sibiului, profesorii coregrafi Alesea Sas, Livia Lazăr, Adriana Ioniță, Maria Ilieș, George Ștreng și Adrian Dragomir. Le vor fi alături Orchestra de Tineret a Ansamblului Folcloric Profesionist "Cindrelul-Junii Sibiului" – condusă de prof. dirijor Adrian Grecu, Ansamblul Folcloric "Ceata Junilor” – profesori coregrafi Alesea și Ovidiu Sas, Ioan Crăcea, Livia Lazăr, precum și membrii Ansamblului „Comorile Arpașului” din Arpașu de Jos, condus de  Alesea și Ovidiu Sas. Soliști: Ioana Brad, Cristina Posa, Amina Vintilă, Daria Cîrțoroșan, Sonia Cîrțoroșan, Natalia Popescu și Răzvan Neamțu; prezintă Traian Stoiță.

Spectacolul pornește de la idea că preocuparea constantă pentru pregătirea copiilor și tinerilor prin cursuri de dans popular și atragerea lor în ansambluri – pepinieră sunt atuurile ce au stat și stau la baza parcursului neîntrerupt al Junilor Sibiului. Grație consolidării unei adevărate familii artistice, formate din copii, tineri și adulți, la Sibiu, a fost mereu posibil schimbul de generații și continuitatea ansamblului profesionist, ce aniversează opt decenii de existență în acest an.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Accesul se face pe bază de invitație gratuită, în limita locurilor disponibile; informații la tel. 0735836524.

Acțiunea este cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu şi de Consiliul Județean Sibiu.

Custom Image Custom Image Custom Image Custom Image Custom Image

Autor
04 iunie 2024 la 11:53

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Dumitru CHISELIȚĂ
acum 5 ore
Noaptea în care a răsunat “Hristos a Înviat” (şi) la biserica de pe Mihai Viteazu
Sărbătoarea Învierii, ca orice sărbătoare a creştinătăţii, este, în desfăşurarea ei, aceeaşi. Nu e ceva diferit de la...
Actualitate
3 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 1 zi
”Călăreții roșii” au câștigat amicalul cu liderul Ligii a IV-a, FC Inter
Echipa din Șelimbăr s-a impus, vineri, la Cisnădie, pe Stadionul ”Măgura”, cu 5-1 în fața ocupantei primului loc...
Actualitate
2 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 1 zi
Doar o jumătate de cadou pentru Măldărășanu la împlinirea a 50 de ani. FC Hermannstadt a remizat la Ovidiu, cu Farul
Echipa sibiană a terminat la egalitate, sâmbătă, pe terenul Farului, ratând posibilitatea de a reveni pe primul loc...
Actualitate
5 min de citit
acum 1 zi
Video: Vinerea mare la biserica de pe Mihai Viteazu
Trecerea pe sub Sfântul Epitaf la slujba Prohodului din Vinerea Mare, biserica cu hramurile Înălţarea Domnului şi Sfântul...
Actualitate
1 min de citit