Articol
Munca de diriginte nu este cu siguranță ușoară. Este o muncă suplimentară, unde trebuie să te implici emoțional, mai ales că a devenit o tradiție ca în Școala Altfel să se organizeze o excursie cu clasa în diverse destinații. Ca diriginte, trebuie să te interesezi de transport, cazare și planificarea itinerariului, pentru a le oferi celor mici o excursie de neuitat.
Așadar, dacă nu știi unde să-ți duci copiii în următoarea excursie, citește acest articol până la final și află câteva dintre destinațiile de top.
Brașov
Brașovul este un oraș încărcat de istorie și cu foarte multe obiective turistice de vizitat, din care copiii pot învăța despre timpurile medievale.
Câteva dintre atracțiile turistice sunt: Biserica Neagră, Piața Sfatului, Muntele Tâmpa.. Din vârful muntelui Tâmpa veți avea ocazia să vă bucurați de o panoramă superbă asupra întregului oraș și, bineînțeles, de o gură de aer proaspăt. Inima Brașovului este reprezentată de Piața Sfatului, loc unde în trecut negustorii sași, unguri și români organizau târguri. În plus, Biserica Neagră este foarte aproape de Piața Sfatului, deci deja poți spune că ai traseul organizat!
Sighișoara
În cetatea Sighișoara, copiii vor avea ocazia să fie cavaleri și prințese pe străzile ce sunt parcă rupte dintr-un serial medieval. O astfel de excursie reprezintă o oportunitate de a vizita Turnul cu Ceas, unde puteți vedea notate distanțele exacte către cele mai mari capitale ale lumii,
Sala Armelor și Camera de Tortură. Bineînțeles, pentru a ajunge până în Sighișoara, vei avea nevoie de un serviciu de închirieri de autocare, fapt ce-ţi poate îngreuna planificarea excursiei. Stai, însă, fără griji, căci dacă accesezi site-ul Tabitatour.ro vei putea alege varianta cea mai potrivită pentru nevoile tale din numeroasele oferte avantajoase pe care Tabita Tour ți le pune la dispoziție.
Cetatea Alba Iulia Carolina
Această cetate reprezintă o adevărată bijuterie a erei habsburgice din inima Transilvaniei. Locul este încărcat cu istorie, iar copiii vor avea ocazia să se conecteze cu strămoșii lor de acum 300 de ani. Printre obiectivele ce nu trebuie ratate în cetate se numără: cele 7 porți, care sunt orientate spre vest și spre est, cele vestice reprezentând, în trecut, legătura cu terenul de instrucție al armatei. Statuile și reliefurile regăsite prin toată cetatea captează fapte ale eroilor antici sau chiar războaiele austro-turce din acea zonă.
În concluzie, copiii trebuie învățați de mici despre istoria vastă și frumoasă a acestei țări, pentru a putea să o aprecieze și să o prețuiască. România este o țară încărcată din punct de vedere cultural, de aceea trebuie valorificată și prezentată cât mai multor turiști.
Sursa foto: Unsplash.com.