Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Montanologie Cristian organizează, în 5 şi 6 mai a.c., un Simpozion ştiinţific de cea mai mare actualitate

Acasa >

Articol

Este absolut meritoriu că în acest context total nefavorabil, Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu Şişeşti", Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Montanologie Cristian (Sibiu) organizează, în zilele de 5 şi 6 mai a.c. , un Simpozion ştiinţific cu generoasa temă: "Restructurarea teoriei şi practicii agromontanologice în condiţiile schimbărilor climatice".
Vor participa, cu mesaje şi alocuţiuni, prof. univ. emerit dr. ing., DHC, Valeriu Tabără, preşedintele Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gh. Ionescu Şişeşti", dr. ing. Aurel Badiu, vicepreşedintele academiei, prof. univ. dr. CS l Radu Rey, preşedintele Forumului Montan din România, M.O. Academia Română, director CE-MONT, dr. ing. Mariana Rusu, directorul Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Montanologie Cristian (Sibiu), gazda simpozionului, Daniela Câmpean, preşedin­tele Consiliului Judeţean Sibiu, Mihai Liviu Ştefan (APIA Sibiu), prof. univ. dr. Camelia Sava (U.L.B.S), precum şi alţi reprezentanţi de la DSVSA Sibiu, Direcţia Judeţeană pentru Agricultură Sibiu şi de la USA MV Cluj -Napoca. 
Iată doar câteva din temele supuse dezba­terii: Evaluarea şi atenuarea impactului schimbărilor climatice asupra biodiversităţii şi productivităţii pajiştilor din Carpaţii României; Consecinţele schimbărilor climatice în anul 2022; Anul internaţional al dezvoltării durabile în regiunile montane; Model de evaluare a imunităţii specifice (adaptative) postinfec­ţioase la ovine crescute tradiţional; Oierii din Mărgi­nimea Sibiului la începutul sec. XX prin ochii sălişteanului Nicolae Stan Petruţiu; Adaptarea exploataţiilor agricole din zona montană la schimbările climatice. Acţiuni de formare şi inovare; Agricultura inteligentă din punct de vedere climatic din perspectiva securităţii alimentare; O "viziune" de dezvoltare agro-rurală-montană, sustenabilă, pe baza valo­rificării calităţii înalte a "produsului mon­tan", în sistem asociativ-cooperatist microre­gional; Cercetări comparative privind calitatea cărnii la tineret ovin din rasele Ţurcană, Creaţă de Caransebeş şi Ţurcana albă; Valorificarea în gastronomie a produselor montane prin fructificarea gustului ş.a.m.d.  (M.B.)

Imagine intercalată
Imagine intercalată
02 mai 2022 la 19:58

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
acum 1 oră
Agârbiciu – satul „brânzeturilor dumnezeiești”. Preotul și-a făcut fermă cu brune maramureșene și altar de rugăciune
Un om de poveste, cu o afacere...de poveste. Azi descoperim un personaj special, scos la lumină în postarea...
Actualitate
7 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 2 ore
FC HERMANNSTADT E ÎN FINALA CUPEI ROMÂNIEI. Sergiu Buș aduce calificarea în ultimele secunde!
Cu perspectiva unei noi calificări istorice în finala competiției KO, sibienii lasă impresia, în primele minute, că-i invită...
Actualitate
3 min de citit
Autor b.o.n.
acum 5 ore
Bronz internațional pentru ACS Champions Sibiu la Cornacchia World Cup 2025
”Panterele” au câștigat totul în grupă, fără set pierdut, iar în semifinale au pierdut dramatic în fața echipei...
Actualitate
3 min de citit
Autor Dumitru CHISELIȚĂ
acum 6 ore
Mii de bilete la FITS, vândute în primele minute. Organizatorii spun că este un record absolut
Miercuri, la ora 12, s-au pus în vânzare biletele pentru cea de-a 32-a ediție a Festivalului Internațional de...
Actualitate
2 min de citit