Frumoasa zonă a Văii Hârtibaciului denumită și Valea Verde, pe lângă frumusețea peisajului natural dispune și de un bogat patrimoniu cultural, fapt ce atrage din ce în ce mai mulți turiști dispuși să-și spele ochii și sufletul în liniștea colinelor cu pajiști și păduri și mai ales cu gazde primitoare bucuroase de oaspeți.
În acest sens Asociația Valea Hârtibaciului a finalizat proiectul „Promovarea turistică responsabilă pe Valea Hârtibaciului”, proiect finanțat cu fonduri europene prin măsura MP2, „Promovare turistică și patrimoniu”, prin programul LEADER realizat de GAL Microregiunea Hârtibaciu. Prin acest proiect au fost realizate opt infochioșcuri menite să ofere turiștilor o serie de informații privind zona Văii Hârtibaciului.
Proiectul a avut în vedere faptul că numărul turiștilor care vizitează această zonă a crescut considerabil și aceștia au nevoie de informații privind obiectivele turistice și nu numai. În acest sens infochioșcurile dispun de un software care permite accesul la o bază de date actualizată, în care sunt cuprinse toate informațiile necesare unui turist, inclusiv o hartă interactivă a teritoriului GAL.
Baza de date va fi actualizată trimestrial și cuprinde informații despre operatorii turistici, locuri de cazare, meșteșugarii și producătorii agricoli, traseele turistice care pot fi parcurse pe jos sau pe bicicletă, bisericile fortificate, bisericile pictate de Frații Grecu, ariile naturale protejate, evenimentele culturale, serviciile publice privind sănătatea și siguranța, fotografii și înregistrări video. Cele opt infochioșcuri au fost amplasate în zona primăriilor din Agnita, Bârghiș, Brădeni, Chirpăr, Merghindeal, Nocrich, Roșia și Șeica Mare și au costat 491 mii lei din care 41000 lei a fost contribuția Primăriilor, fiind cheltuieli neeligibile.
Accesul turiștilor la o informare completă le va oferii acestora posibilitatea de a vizita cât mai multe obiective de a cunoaște mai bine patrimoniul și valorile culturale ale Văii Hârtibaciului.