Incendiu din cauza unui coș de fum, la Mârșa. Un bărbat a murit

Acasa >

Articol

Un bărbat din Mârșa și-a pierdut viața în cursul nopții de luni spre marți, din cauza unui incendiu generat de coșul de fum neprotejat corespunzător.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Pompierii militari ai Punctului de lucru Avrig au intervenit de urgență pe strada Uzinei FN pentru stingerea incendiului izbucnit la adăpostul improvizat în care locuia bărbatul în vârstă de aproximativ 62 de ani.

Incendiul a fost lichidat prompt iar în interiorul adăpostului de aproximativ 15 mp a fost găsit bărbatul decedat.

În acest context, pompierii militari ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt Dumitru Croitoru" al județului Sibiu le recomandă tuturor cetățenilor respectarea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor la utilizarea coșurilor de fum.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Astfel, coşurile pentru evacuarea fumului trebuie curăţate de către personal specializat în domeniu cel puţin o dată pe an (în cazul utilizării de combustibil gazos) şi cel puţin de două ori pe an (în cazul sistemelor de încălzire alimentate cu combustibil lichid şi solid), dar obligatoriu înainte de începerea sezonului rece. Nu este permis ca în coşuri sa fie încastrate elemente combustibile ale acoperişului sau planşeului (de ex. căpriori, grinzi, scânduri). La trecerea prin acoperiş se va lăsa o distanţă de cel puţin 10 cm între faţa exterioară şi elementele combustibile ale acoperişului. Coşurile din zidărie vor fi izolate faţă de elementele combustibile ale planşeelor şi acoperişurilor astfel: la trecerea prin planşeu, prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşurilor la 25 cm. În spaţiul dintre coş şi planşeu se introduce un strat de izolator incombustibil (din zidărie, gips carton ignifug, clingherit ş.a.) sau două straturi de pâslă îmbibate cu argilă. De asemenea, la trecerea prin acoperiş, prin lăsarea unei distanţe de cel puţin 10 cm între faţa exterioară a zidăriei coşului şi elementele acoperişului, iar golul produs se închide cu un şorţ de tablă. În plus, coşurile se prelungesc deasupra acoperişului cu 0,5 – 0,8 metri, iar coşurile din zidărie vor fi permanent întreţinute fără crăpături şi curăţate.

Este interzis a se folosi coşurile din zidărie netencuite. Coşurile de fum din metal (burlane) nu vor fi instalate la o distanţă mai mică de 70 cm faţă de pereţii de scândură sau paiantă.

Pompierii recomandă verificarea periodică a cazanelor şi a recipienţilor sub presiune de către personal autorizat ISCIR, este obligatorie. De asemenea, în volumul podurilor coşurile din zidărie trebuie să fie spoite în var pentru depistarea la timp a eventualelor fisuri iar uşiţele de vizitare trebuie să fie menţinute în stare corespunzătoare.

În cazul producerii unui incendiu anunţaţi evenimentul, cât mai rapid posibil, la numărul unic de urgenţă 112.

Autor
04 ianuarie 2022 la 13:22

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
acum 13 ore
Video: Vinerea mare la biserica de pe Mihai Viteazu
Trecerea pe sub Sfântul Epitaf la slujba Prohodului din Vinerea Mare, biserica cu hramurile Înălţarea Domnului şi Sfântul...
Actualitate
1 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 14 ore
Anunț important din partea Muzeului ASTRA privind accesul la Slujba de Înviere
Credincioșii care doresc să participe la Slujba de Înviere de la Biserica din Bezded, din cadrul Muzeului ASTRA...
Actualitate
1 min de citit
acum 15 ore
Aventurile Cenaclului Flacăra la Sibiu, când bunicii de astăzi umpleau stadioanele
Trei și numai trei erau evenimentele care umpleau stadioanele României înainte de 1989: adunările populare comuniste, evenimentele sportive...
Actualitate
8 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 15 ore
CSU Sibiu pierde la diferență de o posesie pe terenul Rapidului după un final dezamăgitor. Pipkins putea aduce victoria în ultima secundă
Baschetbaliștii sibieni au pierdut, în Vinerea Mare, cu 72-70 pe terenul giuleștenilor, în antepenultima etapă din sezonul regular....
Actualitate
1 min de citit