În această vară Muzeul Astra va fi deschis până la orele 22:00 sau 23:00

Acasa >

Articol

Cu toate că Muzeul ASTRA a căutat în 2024 să crească atractivitatea și vizibilitatea instituțieipe plan național și internațional, participând la: ”Salon du Patrimoine Culturel: lesmetiersd`art et du patrimoine” la Paris, organizând expozițiile: ”Masks of the World, de la African Heritage House”, la National Museum of Kenya în capitala Nairobi; ”Călători în lumea muntelui – incursiune în universul pastoral” găzduit de Accademia di Romania, la Roma, ori promovând expoziția itinerantă ”Cămașa”la Muzeul de Artă și Tradiții Populare al Universității Autonome din Madridsau organizând peste 2500 deacțiuni/activități, printre care și găzduirea Adunării generale NEMO – Rețeaua Organizațiilor Muzeale Europene, la finele anului trecut instituția a înregistrat un număr mai mic de vizitatori  comparativ cu cel  din 2023 (n.n. anume doar de  476.737 beneficiari).

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Acest aspect a fost menționat în cadrul bilanțului prezentat de oficialii Muzeului ASTRA. Directorul general, Ciprian Ștefan, avea să sublinieze că în urma prelucrării datelor de vizitare instituția aconstatat că numărul beneficiarilor a scăzut în special în lunile iulie și august 2024, principalul motiv fiind temperaturile caniculare din perioada amintită „cu toate că în muzeu temperatura era cu 2-3°C mai mică decât în oraș”. Din aceste considerent în acest an instituția a decis ”ca în lunile de vară- în perioadele caniculare – să prelungească programul de vizitarea a celui mai mare muzeu în aer liber din Europa, până la orele 22:00 sau chiar 23:00”.

În opinia managerului instituția pe care o conduce, urmează o să atragă vizitatori mai mulți prin noile ofertele, care sunt proiecte aplicate pe dorințele comunității. „Noi ca muzeu trebuie să fim mai mult prezenți în comunitate nu doar în spațiul muzeal. Se impune a derula activități educaționale în care să abordă chiar și subiecte legate despre  adevărul istoric, mai ales că în ultima perioadă constatăm o creștere a extremismului în lumea întreagă”.

Directorul recomandă celor interesați să poposească în muzeul ASTRA să-și facă abonamente motivând imboldul astfel: „dacă posesorii vor împărți valoarea de achiziție a unui abonament (300 de lei) la numărul de  intrărivor constata că valoarea unei intrări este sub preșul unui actualul bilet care costă 35 de lei”.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Muzeul a implementat un nou sistem de ticketing mult mai performant care va exista la toate porțile de intrare în muzeu. În plus, au fost aduse reglementări privitoare la intrările anuale pentru abonamentele individuale ori cele de familie, care vor fi monitorizate (în sensul că posesorul este cel declarat), un demers prin care se speră descurajarea înstrăinării abonamentelor.

Autor
04 februarie 2025 la 14:55

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Ovidiu BOICA
acum 1 oră
După doi ani, sibianul Victor Cornea părăsește Top 100 mondial de dublu
Tenismenul legitimat la TC Pamira a coborât zece poziții față de săptămâna trecută și, pentru prima dată din...
Actualitate
2 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 6 ore
Astrid Fodor, mesaj emoționant după moartea Papei Francisc: „L-am admirat pentru blândețe, empatie și energia molipsitoare”
Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a transmis un mesaj de condoleanțe odată cu trecerea la cele veșnice a Papei...
Actualitate
1 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 8 ore
„Udatul” fetelor de Paști, obicei săsesc care încă se păstrează
În a doua zi de Paști are loc „udatul” fetelor,  un obicei preluat din cultura comunităților săsești și...
Actualitate
2 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 10 ore
Fetiță de 7 ani, lovită de mașină lângă Zoo
Un accident s-a produs luni, în a doua zi de Paști, pe Calea Dumbrăvii, zona Zoo. O fetiță...
Actualitate
1 min de citit