În 8 aprilie, la Sala Thalia vom afla Destinația Anului 2025

Acasa >

Articol

– emoții mari pentru finaliștii care reprezintă județul Sibiu –

Imagine intercalată
Imagine intercalată

În 25 martie s-a închis votul publicului pentru competiția Destinația Anului 2025, iar acum se desfășoară procedura finală de evaluare a destinațiilor prezente în finală și de întocmire a clasamentului, în baza juriului de specialiști și în urma interpretării rezultatelor cercetării „Destinația Anului”.

Gala Destinația Anului 2025, evenimentul în cadrul căruia vor fi anunțați câștigătorii competiției, se va desfășura marți, 8 aprilie și va fi găzduită de Sala Thalia a Filarmonicii de Stat Sibiu.

 

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Județul Sibiu este reprezentat la cinci din cele șase categorii

 

În finala competiției din acest an, cel mai amplu concurs turistic de interes național în care sunt celebrate frumusețile și atracțiile României, județul Sibiu este reprezentat de șase destinații și anume: municipiul Sibiu – categoria „Orașe care inspiră”; Biertan – categoria „Sate de poveste”; Colinele Transilvaniei (Sibiu, Brașov, Mureș) și Țara Făgărașului (teritoriul ce cuprinde și o parte din sudul județului Sibiu) – categoria „Tărâmuri fermecate”; Brambura Park Avrig – categoria „Distracție și aventură”; Muzeul Astra – categoria „Cultură și educație”.

Competiția „Destinația Anului” se desfășoară pe șase categorii: 1. Orașe care inspiră – municipiile care se remarcă prin notorietate și investiții în turism; 2.Stațiuni Balneo – Climaterice – stațiuni deschise pe întreaga durată a anului, de interes local și național; 3. Tărâmuri fermecate – localități sau regiuni până la 3.000 km² cu valoare naturală și istorică deosebită; 4. Sate de poveste – sate și comune ce oferă experiențe autentice în mediul rural; 5. Distracție și aventură – destinații ce oferă experiențe pentru toate vârstele, sportive sau de agrement; 6. Cultură și educație – muzee, castele și alte atracții culturale.

„În această perioadă, sute de mii de români și-au exprimat preferințele pentru destinațiile turistice favorite din țară, demonstrând un interes și o implicare deosebite în promovarea atracțiilor locale.

Etapa de votare a reunit nu mai puțin de 76 de destinații finaliste, organizate în 6 categorii distincte, fiecare reflectând o arie semnificativă de interes turistic în România. De la orașe cu patrimoniu istoric impresionant, la destinații de natură, distracție sau aventură, varietatea și calitatea propunerilor au contribuit la o competiție diversă și reprezentativă pentru peisajul turistic național.

Nivelul de mobilizare a fost impresionant, comunitățile locale din întreaga țară s-au unit în jurul dorinței de a-și susține prin vot destinațiile care le reprezintă cu mândrie. Dinamicile competiției au fost intense, cu schimbări spectaculoase în clasament și o cursă strânsă până în ultima zi. Implicarea publicului demonstrează că turismul intern rămâne un subiect de mândrie și de real interes pentru români, iar rezultatele acestui demers se vor traduce în vizibilitate și oportunități reale pentru destinațiile participante”, menționează organizatorii într-un comunicat de presă transmis după etapa de vot accesibilă publicului.

 

Gala Destinația Anului 2025 – un eveniment dedicat excelenței în turism

 

Tot de la organizatorii competiției am mai aflat că evenimentul de final, Gala Destinația Anului 2025, este realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Sibiu (partener principal și gazdă) și cu susținerea Consiliului Județean Sibiu.

În cadrul galei vor fi celebrate și premiate destinațiile câștigătoare, în prezența unor personalități marcante din domeniul turismului, autorități locale, influenceri de călătorie și reprezentanți ai mass-media. „Pe lângă premiile acordate finalistelor celor 6 categorii principale, vor fi acordate și distincții speciale care evidențiază excelența și inovația în turism. Astfel, va fi desemnată câștigătoarea categoriei Cea mai bună promovare, premiu acordat exclusiv pe baza jurizării realizate de cei peste 150 de membri ai juriului. De asemenea, vor fi decernate următoarele premii speciale: Hotelul Anului – powered by Travelminit, Județul Anului și Destinația Anului din Republica Moldova, precum și Marele Premiu Destinația Anului 2025. Aceste distincții vin să aducă în lumină inițiative turistice valoroase și exemple de bună practică demne de urmat”, mai transmit organizatorii.

 

Competiția de interes național este organizată în parteneriat cu Ministerul Economiei, Digitalizării, Antreprenoriatului și Turismului, Alianța Pentru Turism, Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România, Institutul pentru Orașe Vizionare (IOV), Asociația Cred în România, Federația Industriei Hoteliere din România (FIHR), Federația Asociațiilor de Promovare Turistică din România (FAPT), RoBoost Antreprenorești, Re-Patriot, Urlaub in Rumänien, Academia de Studii Economice București, Asociația de Ecoturism din România (AER), Mamaia – Susținător principal al stațiunilor turistice românești.

Foto: sibiu.ro

Autor
03 aprilie 2025 la 08:54

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Ovidiu BOICA
acum 7 ore
”Călăreții roșii” au câștigat amicalul cu liderul Ligii a IV-a, FC Inter
Echipa din Șelimbăr s-a impus, vineri, la Cisnădie, pe Stadionul ”Măgura”, cu 5-1 în fața ocupantei primului loc...
Actualitate
2 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 9 ore
Doar o jumătate de cadou pentru Măldărășanu la împlinirea a 50 de ani. FC Hermannstadt a remizat la Ovidiu, cu Farul
Echipa sibiană a terminat la egalitate, sâmbătă, pe terenul Farului, ratând posibilitatea de a reveni pe primul loc...
Actualitate
5 min de citit
acum 1 zi
Video: Vinerea mare la biserica de pe Mihai Viteazu
Trecerea pe sub Sfântul Epitaf la slujba Prohodului din Vinerea Mare, biserica cu hramurile Înălţarea Domnului şi Sfântul...
Actualitate
1 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 1 zi
Anunț important din partea Muzeului ASTRA privind accesul la Slujba de Înviere
Credincioșii care doresc să participe la Slujba de Înviere de la Biserica din Bezded, din cadrul Muzeului ASTRA...
Actualitate
1 min de citit