Articol
Din Oltenia natală, Dragobetele trecu Carpații să sărute fetele din Ardeal. În Agnita fu întâmpinat de un grup de tineri de la școlile din oraș, de grupurile vocale și ansamblurile Casei de Cultură Ilarion Cocișiu care organizară un spectacol în cinstea flăcăului iubitor de săruturi.
Pentru că dragostea începe cântând, spectacolul a fost deschis de formația de muzică ușoară a Casei de Cultură, formată din Marius Ghizășan, chitarist și solist vocal, Remus Vasilescu la orgă și solistele Edith Todor și Adela Oros care au prezentat un potpuriu de melodii vechi și noi.
Cu mult talent eleva Aura Munteanu a susținut un monolog despre visuri și dragoste, adică despre tinerețe iar aplauzele au fost binemeritate. La fel a fost și sceneta regizată de profesoara Sorina Puian, completată cu dansuri de salon pregătite de Ionuț Mihăilă.
Au urmat apoi momentele folclorice ale spectacolului prezentat de încântătoarea solistă de muzică ușoară și populară Edith Todor.
Grupurile vocale pregătite de profesoara Doina Părău au început suita de cântece cu o minunată interpretare a creației lui George Coșbuc, „La oglindă”. Apoi solista Paula Moldovan s-a bucurat de aplauzele spectatorilor.
Și pentru că tinerețea înseamnă și joc, dansatorii Casei de Cultură au dat măsura virtuozității prin suita de jocuri populare de pe Valea Hârtibaciului.
Frumusețea acestui spectacol a fost completată de prezența unor îndrăgiți interpreți de muzică populară: Alina Bica cu zâmbetu-i încântător, Robert Târnăveanu care a prezentat un show pentru agnițeni și inegalabilul Adi Neamțu al cărui taragot a spus povești de dor, de dragoste și mai ales de jocuri de pe Valea Hârtibaciului.
Spectacolul dedicat olteanului Dragobete, flăcăul iubăreț, fu unul foarte reușit, datorită profesoarei Doina Părău, director al Casei de Cultură și profesorului coregraf Ioan Sârbu, care reușiră și de data aceasta să încânte spectatorii.