Imagini de la cititori: Dar de ce că cureţe Primăria? Să cureţe cei care au aruncat

Acasa >

Articol

 

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Primesc, pe "reţelele sociale", trei imagini cu mesajul "Vă rugăm, poate ştiţi dvs. metoda potrivită ca sa fie "sensibilizată" Primăria Sibiu să cureţe zona aceasta. (…) Kaufland Hipodrom (cel nou), de-a lungul aleii de acces camioane marfa" (…). Păi stimaţi cititori, că sunt sigur că mulţi din zonă şi nu numai ştiţi de situaţia asta numai că nu spuneţi din tot felul de motive personale, eu ştiu mai multe chestii când e vorba de gunoaie pe domeniul public. O dată, ele sunt gunoaie "private" aruncate, la modul tipoic românesc şi ardelenesc, oriunde în altă parte, într-un loc definit ca "ş-apăi, că nu-i al meu". E mai mult ca sigur că cei care aruncă anapoda chestii sunt ori grupuri de homeleşi, (mai rar, ei lasă vraişte doar la containerele de haine şi în zona unde "locuiesc") ori super-gospodari mândria blocului, care la ei în casă au super dar li se rupe de ce e dincolo de casă. Ori pur şi simplu gunoaie aduse de vânt de la super-containerele de gunoi din zonă.

 

Zona o ştiu aproximativ, ar ieşi un părculeţ "brici" din ea, dacă s-ar dori şi ar avea cine. Numai că aici intervin mai multe probleme. Terenul acela depozitar de gunoaie al cui e? E domeniu public, e in proprietatea cuiva? Că dacă e al cuiva, atunci primăria nu are a se băga decât la amenzi. Şi chiar dacă gunoaiele au fost aduse de vânturile astea turbate din ultima vreme, tu, ca proprietar, tot trebuie să cureţi.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

 

Dar părerea mea este că Primăria are multe alte treburi de făcut şi "aranjat" pe domeniul public, unde lipsurile sunt tot mai acute, sau în zona istorică unde casele cad nestingehrite de vreo amendă dată proprietarului (sau dacă e aşa ceva, nu o ştim) miserupist, decât să mai dea cu mătura pe la alţii. Cel mai bine ar fi să-şi facă ordine proprietarii, ori cei care au aruncat. Primăria doar să le taxeze neregulile.

Că tot veni vorba, nu cred în "igienizările" cu voluntari. Sunt mai degrabă un mod de a face treaba altora, care de fapt râd de tine şi te iau de fraier. Pnetru că după fiecare campanie din asta, gunoiul vine la loc. Trebuie altceva, mai dur la portofel. Că activiştii şi ONG-urile de mediu se fac de obicei că plouă când e vorba de nereguli la oraşele astea aflate "în cărţi, care nu-s asa importante ca banchiza polară cu urşii ăia de pe ea cu tot, polari şi ei.

Autor
21 martie 2023 la 20:31

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
acum 4 ore
Mii de sibieni, la bisericile din oraș. Klaus Iohannis printre ei
Mii de sibieni au participat la slujba de Înviere, la bisericile din centrul orașului și din cartiere. Dacă...
Actualitate
1 min de citit
acum 9 ore
VIDEO: Lumina Sfântă a ajuns pe Aeroportul din Sibiu
Lumina Sfântă a ajuns în această seară cu o aeronavă de mici dimensiuni pe Aeroportul Internațional Sibiu, iar...
Actualitate
1 min de citit
acum 9 ore
Să nu uităm: Paştele trist din 2020, când oamenii nu au putut lua lumină
Au trecut cinci ani, respectiv patru, de când România a trăit una dintre cele mai urâte perioade ale...
Actualitate
9 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 11 ore
”Călăreții roșii” au câștigat amicalul cu liderul Ligii a IV-a, FC Inter
Echipa din Șelimbăr s-a impus, vineri, la Cisnădie, pe Stadionul ”Măgura”, cu 5-1 în fața ocupantei primului loc...
Actualitate
2 min de citit