Articol
Știați că o tonă de hârtie reciclată salvează de la tăiere 17 arbori maturi?
Hârtia este cel mai frecvent deșeu întâlnit în mai toate sferele de activitate, iar reciclarea ei, ce implică costuri mici, ajută la conservarea resurselor naturale și reduce emisiile de gaze cu efect de seră. Pentru biodegradarea hârtiei este necesară o perioadă de 3-12 luni de aceea este importantă reciclarea ei.
Suntem tot mai conștienți de faptul că trebuie să avem grijă de mediul înconjurător și cei mai mulți dintre noi încercăm să reciclăm pentru a evita poluarea acestuia. Uneori reciclarea este o sarcină complicată, deoarece nu știm foarte bine din ce sunt realizate obiectele pe care le folosim în viața de zi cu zi și, prin urmare, nu știm cum să le reciclam în mod corespunzător sau ne postăm în fața pubelelor indeciși cum să procedăm.
În acest articol vă vom vorbi despre cele mai frecvente erori de reciclare a hârtiei, astfel încât atunci când vreți să colectați selectiv hârtie sau cartonul, să nu aveți nicio îndoială.
Greșeli comune la reciclarea în recipientul albastru!
După cum știm în containerul albastru putem să aruncăm hârtie și carton, dar putem arunca orice hârtie în acest container? Răspunsul este NU.
Pentru a evita una dintre cele mai frecvente erori de reciclare, trebuie să aruncăm în recipientul albastru toate acele cutii de carton sau hârtie care pot fi reciclate.
Acestea sunt câteva exemple de obiecte pe care nu trebuie să le aruncăm în containerul albastru:
Cum aruncăm ambalajele din hârtie/carton:
În containerul albastru se colectează deșeurile de ambalaje din hârtie și carton:
Consultați cu încredere Soma Sibiu – ghidul de colectare selectivă!