GAL-urile Țara Oltului și Mărginimea Sibiului strâng relația cu partenerii de dincolo de Prut

Acasa >

Articol

Zilele trecute, o delegație ce a reprezentat grupuri de acțiune locală, unități administrativ teritoriale, autorități raionale și naționale din Republica Moldova, a efectuat o vizită în județul nostru, unde a fost primită de reprezentanții GAL Țara Oltului și GAL Mărginimea Sibiului.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Deplasarea în județul Sibiu s-a desfășurat în cadrul proiectului de cooperare „Acțiuni comune pentru promovarea tradițiilor și obiceiurilor străbune”, pe care cele două grupuri de acțiune locală sibiene, alături de GAL Microregiunea Valea Sâmbetei (județul Brașov), îl au în implementare împreună cu Grupul de Acțiune Locală Cișmeaua Căprioarelor și Grupul de Acțiune Locală Drumul Vechi Moldovenesc, din Republica Moldova.

În cadrul programului pregătit cu acest prilej, a fost inclus și cursul de instruire profesională „Promovarea tradițiilor și obiceiurilor străbune, consultanță, educație antreprenorială și dezvoltare rurală”, ce s-a desfășurat pe teritoriul GAL Țara Oltului, la Cârțișoara – Complexul Hanul Patrisiei.

Printre formatorii ce au susținut interesante comunicări în fața participanților s-au numărat prof Rodica Ispas, cunoscut creator popular din Avrig și prof. Adrian Stoica, specialist în etnografie și folclor, ce au prezentat compoziția și particularitățile costumului popular de femeie și bărbat din zona Avrigului, precum și detalii interesante despre tradițiile și obiceiurile locale din această regiune.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

De asemenea, oaspeții au putut afla informații utile despre programele dezvoltate la nivelul grupurilor de acțiune locală din țara noastră, strategii de dezvoltare locală, legislația românească aplicată în domeniul de activitate al structurilor de acest fel, proiecte și exemple de bună practică etc.

La rândul lor, moldovenii au evidențiat similitudinile și diferențele organizatorice și legislative aplicabile structurilor grupuri de acțiune locală din Republica Moldova și România, au prezentat exemple de proiecte implementate în teritoriile „acoperite” etc.

După cursul desfășurat la Cârțișoara, cursuri similare au fost organizate și de celelalte două GAL-uri partenere din România.  

Din partea română, la cursuri au participat reprezentanți ai GAL-urilor, primari sau alți reprezentanți ai unităților administrativ teritoriale, alți invitați.

Informațiile ne-au fost oferite de Camelia Limbășan, manager GAL Țara Oltului.

Autor
10 august 2024 la 12:22

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Ovidiu BOICA
acum 2 minute
Fanii giuleșteni i-au scandat numele lui Măldărășanu și i-au transmis că îl vor în Giulești. ”Mi-am rupt piciorul acolo…”
La finalul întâlnirii, suporterii de la Peluza Sud ai Rapidului i-au scandat numele antrenorului lui FC Hermannstadt, Marius...
Actualitate
2 min de citit
Autor b.o.n.
acum 10 ore
A uitat de ziua soției sale! Și-a adus aminte de-abia după ce calificat-o pe Hermannstadt în finala Cupei României
Antrenorul echipei sibiene a dezvăluit, în conferința de presă, că a uitat să-i ureze soției sale ”La Mulți...
Actualitate
1 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 10 ore
Radiografia unei calificări, sub lupa lui Măldărășanu: ”Meci senzațional, victorie meritată, dar problema noastră rămâne aceeași în continuare…”
Marius Măldărășanu susține că victoria cu Rapid, din semifinalele Cupei, a fost obținută absolut pe merit, chiar dacă...
Actualitate
2 min de citit
acum 13 ore
Agârbiciu – satul „brânzeturilor dumnezeiești”. Preotul și-a făcut fermă cu brune maramureșene și altar de rugăciune
Un om de poveste, cu o afacere...de poveste. Azi descoperim un personaj special, scos la lumină în postarea...
Actualitate
7 min de citit