Articol
Zeci de membri și simpatizanți PNL s-au întâlnit la Sala Thalia pentru a serba Ziua Partidului Național Liberal. Într-un mediu festiv, chiar și foști combatanți în „războaie electorale” și-au dat mâna și au ciocnit un pahar de șampanie. Au fost prezenți la manifestarea de la Sala Thalia primari PNL, conducerea organizației județene a PNL, deputatul Raluca Turcan, prim-vicepreședintele Virgil Popa, dar și președintele Consiliului Județean, vicepreședinte la nivel național PNL, Daniela Cîmpean. Au fost prezente și personalități sibieni care nu fac parte din PNL: primarul Sibiului, Astrid Fodor, precum și fostul ministru al Economiei, Ion Ariton.
De asemenea, au fost prezenți și fostul președinte al CJ Sibiu, Martin Bottesch, președintele FDGR, Paul Jurgen Porr, și parlamentarii PNL de Sibiu.
Adrian Bibu: „Fără fapte, ziua unui partid politic este doar PR”
Președintele organizației municipale a PNL, Adrian Bibu, a spus că partidul pe care îl reprezintă are oameni care muncesc pentru binele comun.
„O vorbă bună spune că te poți împodobi cu penele altcuiva, dar nu poți zbura. În aceeași idee, faptele înaintașilor liberali, fără ale noastre, vor aduce cinstire trecutului, dar nu vor descrie viitorul. Ziua unei organizații politice este motiv de sărbătoare numai dacă societatea din care face parte recunoaște meritele sale și ale membrilor săi, doar dacă cetățenii simt că membrii acelui partid muncesc pentru binele comun și nu pentru binele propriu. PNL are chiar aici, la Sibiu, astfel de oameni. Au și alte partide, recunosc asta și o fac cu speranța că toți aceștia, alături de noi, sau noi alături de ei, vom crea binele pe care îl așteaptă și âl merită comunitatea noastră”, a declarat Adrian Bibu.
Două organizații premiate
În cadrul evenimentului, liberalii sibieni au premiat două organizații nonguvernamentale – Sus Inima și Crucea Roșie – pentru implicarea în viața comunității.
Prim vicepreședinte PNL Virgil Popa și președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, au oferit primul premiu al serii, lui Carmen Chindriș, de la organizația „Sus inima”.
„Vreau să vă spun că această lecție bine învățată, de a face bine în comunitățile pe care avem privilegiul să le conducem, ne-a dovedit că are rezultate bune și utilitate mai ales în momentele în care comunitatea sibiană a fost trecută prin grele încercări. Mă uit la Nana (Raluca Morar – Crucea Roșie – n.r.), mă uit la Carmen Chindriș, la oamenii din această sală și nu pot să nu îmi aduc aminte cum în momentul în care s-a declanșat pandemia răspunsul lor prompt și direct, imediat, ne-a ajutat să trecem mai repede peste provocările pe care această criză ni le-a ridicat, cum datorită intervenției mediului de afaceri am reușit să facem testarea bolnavilor din primele momente, mult mai repede decât dacă ar fi trebuit să așteptăm să parcurgem etapele pe care procedurile la care suntem obligați trebuia să le parcurgem, cum am reușit cu ajutorul ONG-urilor și mediului de afaceri să depășim momentele de criză de echipamente și medicamente în spitalele care erau expuse în această luptă cu pandemia, cum cu ajutorul Universității am reușit să aducem și să facem mai mult dezinfectant care lipsea de pe piață la acel moment. Toate lucrurile acestea făcute împreună ne-au ajutat să reușim etape grele în viața comunității. La fel se întâmplă acum în gestionarea crizei ucrainenilor și acest parteneriat este benefic în toate proiectele în care ne dăm împreună mâna și ne stabilim un țel comun: să facem mai bună viața celor care și-au pus încrederea în noi”, a spus Daniela Cîmpean.
Raluca Turcan a premiat Crucea Roșie
Președintele PNL Sibiu, Raluca Turcan, împreună cu vicepreședintele PNL, Ovidiu Spătari, i-au oferit un premiu Ralucăi Morar, președintele Crucii Roșii Sibiu.
„Este o excelentă ocazie de a consolida și a pune în valoare o echipă de oameni pentru care vorbesc faptele și în același timp o echipă de oameni care se străduiește să confirme faptul că doar faptele sunt cele care ne vor permite să serbăm ziua PNL. Eu cred foarte mult în fapte și văd în sală oameni care și-au asumat fapte și proiecte curajoase, fie că vorbim de oamenii politici, de aleșii locali, de mediul non-guvernamental, de mediul academic, de mediul de business. Sunt oameni care și-au asumat fapte nu doar din dragostea față de comunitate, ci și din dorința de a lăsa ceva în urma celor care peste vremuri vor privi spre PNL gândindu-se ce a făcut acest partid, dincolo de faptul că în 1875 înaintașii noștri au clădit o casă, dar faptele sunt cele care au arătat că acea casă poate să dăinuie”, a spus Raluca Turcan.