Articol
Ştafeta Veteranilor a ajuns la ediţia a IX-a. Conform tradiţiei, Ştafeta Veteranilor formată din militari veterani şi voluntarii Asociaţiei Invictus România a fost invitată şi în acest an la Palatul Elisabeta pentru a sărbători încheierea celei de-a IX-a ediţii, la sfârşitul acestei luni. Trebuie precizat că Asociaţia Voluntarilor Invictus se află sub Înaltul Patronaj al Principelui Radu.
Ediţia a IX-a a purtat spiritul Invictus şi în Sibiu
Ştafeta Veteranilor a fost întâmpinată la Sibiu şi dusă mai departe, spre Carei spre bucuria veteranului de război Coriolan Gherghina. Ştafeta comunităţii noastre a fost încredinţată studenţilor Academiei Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu" din Sibiu, alături de elevi militari ai Şcolii Militare de Maiştri Militari şi Subofiţeri pentru Comunicaţii, Tehnologia Informaţiei şi Apărare Cibernetică dar de şi voluntarii Clubului Sportiv Comunitar Sibiu.
Traseul eroismului naţional
Proiect Invictus ne aduce aminte de paginile istoriei de la Posada, Rovine, Vaslui, Războieni, Călugăreni sau Şelimbăr, de străbunicii şi bunicii noştri, dar şi de părinţii şi fraţii lor care s-au jertfit în luptele Războiului pentru Independenţă din 1877-1878, precum şi pe fronturile celor două Războaie Mondiale. Invictus este legat de Armata României pe care o sărbătorim la 25 octombrie, dată decretată a fi "Ziua Armatei României". Activitatea a început în
5 octombrie 2022 şi presupune purtarea unei ştafete, reprezentată de către una din culorile drapelului tricolor, pe trei trasee.
Traseele din acest an însumează peste 3300 de kilometri, iar participanţii sunt civili şi militari deopotrivă, sportivi de performanţă sau amatori şi chiar militari răniţi – participanţi la Jocurile Invictus.
Toate cele trei trasee reunite la Carei, de Ziua Armatei României, vor întregi drapelul tricolor, evocând astfel momentul din
25 octombrie 1944 şi cinstind eroii şi veteranii României care s-au jertfit pentru ca noi, astăzi, să avem un loc căruia îi putem spune acasă.