Pe parcursul acestor ani de şcoală am fost implicaţi în diverse proiecte de protejare a naturii, însă cea mai incitantă provocare a fost propunerea primită la mijlocul lunii martie de a participa la evenimentul ,,Viitorul energiei în viziunea copiilor – un exerciţiu de eficienţă energetică", ediţia a III-a. Acesta a marcat Ziua Mondială a Eficienţei Energetice şi îşi propune să sporească gradul de conştientizare a elevilor asupra impactului pe care îl au măsurile de eficienţă energetică din sectorul clădirilor asupra mediului.
Cum credeţi că am primit provocarea? Cu entuziasm, dar şi cu emoţii pentru că ştiam că nu va fi uşor. Am început să ne documentăm şi am făcut echipă cu profesori şi studenţi de la Universitatea ,,Lucian Blaga" Sibiu care împreună cu doamna învăţătoare ne-au răspuns la întrebări, ne-au stimulat creativitatea şi ne-au îndrumat în crearea machetelor care urmau să fie prezentate în cadrul expoziţiei de la Palatul Parlamentului din Bucureşti. A fost un efort pe care l-am făcut cu pasiune pentru că este ceva inedit pentru noi.
Tot ceea ce a urmat în ziua evenimentului ne-a copleşit: uimire, emoţie, satisfacţie, fericire, sunt doar câteva cuvinte simple prin care încercăm să descriem amalgamul de emoţii trăite. La standul nostru s-au perindat reprezentanţi ai comisiilor de specialitate ale Parlamentului, oficiali guvernamentali, autorităţi locale, ambasadori şi reprezentanţi ai ambasadelor, alături de experţi din mediul academic, sectorul privat şi al asociaţiilor non-guvernamentale, studenţi din Sibiu, elevi din Bucureşti şi Teleorman.
Nu ştim noi să numim toţi oamenii importanţi în faţa cărora am pus în funcţiune eolienele din machetele noastre sau am pornit circuite electrice impresionându-i cu informaţiile pe care le deţinem pe această temă şi cu munca depusă, dar vă asigurăm că i-am înţeles chiar şi atunci când şi-au exprimat admiraţia şi uimirea în limba engleză! Am simţit o bucurie enormă şi mândrie de fiecare dată când am auzit în discursurile lor numele oraşului nostru alături de cel al şcolii pe care o reprezentăm. La final ne-am bucurat din plin de răsplată: am admirat uimitoarea clădire în care ne aflam într-un tur oferit de gazde la finalul evenimentului.
Prof. înv. primar
Lică Claudia
Prof. Bradosu Diana
Director, prof.
Savu Alexandra Manuela