Articol
Eu zic să amânaţi un timp drumurile spre zona Turnişor. Până în anul, care va fi acela din negura viitorului, în care se va termina podul de peste Cibin. Nu ştiu, dacă în război s-ar fi construit cu aşa viteză un pod care măcar avea o scuză că era aruncat în aer ori de barbarii de duşmani ori de eroicii noştri apărători, nici acum nu ar fi debarcat Aliaţii în Normandia iar nemţii abia ar fi ajuns la Nipru, iar românilor li s-ar fi tot ordonat să treacă Prutul, că din pixu' Flaro, podul era in reabilitare şi mai dura, scuze pentru disconfortul creat.
Asta m-am gândit când am aşteptat până dincolo de plictiseală ieri (Care ieri? Oricare ieri) în autobuzul 1 (Unu), de puteam coborî liniştit şi merge pe jos lejer până la staţia următoare? De ce? De pod. Am aflat cu bucurie (cu "să vezi iar nebunie acolo") despre reînchiderea parţială a traficului pe podul la care se tot lucrează de aproape am uitat cum era când era pod ne-"reabilitat" şi se circula în limitele normalului pe el. Aşa că de obicei, acolo, mai ales la orele de vărf şi de mai puţin vârf, este, în materie de trafic, ilustrarea în teren a expresiei "ca la nebuni". Am stat cale de vreo trei-patru "verde" la semaforul cu buton de dinainte de Kaufland ex. Poligrafie. Apoi tot aşa, tranca-fleanca, până după ce şi un 11 din faţa noastră s-a deblocat din giratoriul acela care acum mai mult încurcă, până, oau, am scăpat. Poate alţii au povestea lor pe acolo, dar fiecare e cu a lui.
A, nu mă luaţi că în poză nu apar maşini în faţa autobuzului, ele sunt grămadă în spate, nu au loc chiar de autobuz. Iar ce a fost în faţă s-a scurs încet şi sigur, dar mai ales încet. Apropo, în alte ţări din astea-exemplu, în cât timp de termină repararea unui pod? Podul de la Drobeta pe care au trecut romanii în Dacia tot atâta a durat? Măcar cei din trecut aveau o scuză: erau nişte medievali proşti, nu evoluaţi ca acum. Acum nu ştiu. Fiind vorba de Sibiu şi de România, totul e posibil. Char şi să scapi din haos ca să dai de alt haos.