Festivalul Rock The City 2022 va avea loc pe 16 iulie în parcarea A din complexul Romexpo şi ne propune o întâlnire cu două din legendele muzicii rock, trupele Kiss şi Whitesnake, ambele aflate în turnee de adio şi una dintre cele mai apreciate formaţii germane ale momentului, Powerwolf.
„Aceasta va fi ultima sărbătoare pentru cei care ne-au văzut și o ultimă șansă pentru cei care nu ne-au văzut. KISS Army, ne luăm rămas bun la ultimul nostru turneu cu cel mai mare spectacol de până acum și vom ieși la fel cum am intrat”, a declarat Paul Stanley, chitaristul și solistul trupei KISS, care va încheia o carieră de 49 de ani și se va afla pentru prima dată în România!
Gene Simmons, Paul Stanley, Eric Singer şi Tommy Thayer vor aduce la Bucureşti, în cadrul „End Of The Road World Tour”, o listă lungă de hit-uri, dintre care nu vor lipsi ”I Was Made For Loving You”, ” Detroit City” sau ”Lick It Up”.
Kiss și-a început activitatea în 1973 la New York, fiind considerat la scurt timp printre cele mai spectaculoase formații rock și, în același timp, trupa care a revoluționat conceptul de evenimente rock live. Kiss este una dintre cele mai bine vândute formații la nivel mondial, cu peste 100 de milioane de albume vândute. Mai mult, Kiss este clasat pe primul loc în rândul trupelor americane cu cele mai multe produse discografice placate cu discul de aur, 30 la număr. Dintre albumele lor, 13 au fost placate cu platină, iar trei dintre ele sunt de categorie multi-platinum. Pe 10 aprilie 2014, grupul Kiss a fost inclus în Rock And Roll Hall Of Fame.


Din punct de vedere live, Kiss a creat senzații încă din anii 70, fiind grupul care a făcut schimbări majore în conceptul scenic, în cel vizual și chiar dacă costurile erau extrem de ridicate, totul s-a compensat prin încasări de milioane în urma vânzării de tricouri personalizate, de tot felul de accesorii sub marca Kiss. Prin schimbarea frecventă a conceptului vizual pe scenă, a stage set-ului și a modului de a oferi publicului mereu ceva nou, Kiss a fost întotdeauna un punct de atracție. Ca să nu mai punem la socoteală măștile și costumațiile exentrice, care au definit conceptul vizual Kiss și care a încântat generații de spectatori.

Whitesnake a pornit la drum în 1978, după ce David Coverdale îşi dovedise talentul în faimosul grup Deep Purple. Cu Whitesnake, David Coverdale a scris istorie în zona hard & heavy, vocea sa fiind considerată a fi una dintre cele mai bune în domeniu. Prin cele 13 albume de studio, 9 discuri live şi 9 produse video, Whitesnake a demonstrat că nu există nicio diferenţă între feelingul de studio şi scenă, iar compoziţii precum "Here I Go Again", "Still Of The Night" sau "Is This Love" ne-au rămas printre preferinţe.
Le vom admira şi vom cânta la unison pentru ultima dată în România în varianta live, în formula David Coverdale (vocal), Tommy Aldridge (baterie), Reb Beach (chitară), Michele Luppi (keyboards), Joel Hoekstra (chitară) și noii veniți în grup, Dino Jelusick (keyboards, vocal), plus prima prezență feminină în rândul trupei, Tanya O'Callaghan la bass.
Powerwolf este una dintre cele mai apreciate formaţii germane ale momentului. Trupa şi-a început activitatea la inceput de mileniu şi de la an la an a reuşit să câştige noi adepţi, atât prin produsele sale de bună factură în zona power metal, cât şi prin prestaţiile live, un factor de atracţie fiind solistul vocal Attila Dorn.
Powerwolf a intrat pe scena metal în 2003 cu o poveste de fundal intrigantă: frații și chitariștii Matthew și Charles Greywolf erau în vacanță în România, când l-au cunoscut pe Attila Dorn – un cântăreț de operă jumătate român, jumătate maghiar, care era fascinat de mituri și legende locale. Astfel a fost completată piesa lipsă din puzzle, perfectă pentru Powerwolf!
O căutare rapidă online ne spune că această poveste este ficțiune – deși mulți au crezut-o când a apărut Powerwolf pentru prima dată. Greywolfs nu sunt frați, nici nu se numesc Greywolf, iar omul misterios din spatele lui Attila Dorn nu este român sau maghiar, ci german. Atât el, cât și majoritatea celorlalți membri ai trupei au fost cândva într-o trupă de stoner rock denumită Red Aim. Această poveste de fundal face parte din compoziţia Powerwolf și, deși nu este un secret pentru nimeni că face parte din spectacol, trupa își ține interviurile folosind tot aceste personaje.
La Festivalul Rock The City 2022 nemții vor putea să prezinte publicului românesc extrase de pe noul album, dar și mai vechile piese de rezistență precum "Armata Strigoi", "Army Of The Night" sau "Demons Are a Girl's Best Friend".