Articol
* E mare scandal în handbalul românesc, rapidistele sunt acuzate că nu și-ar fi apărat corect șansele cu Măgura, în ultima etapă, meciul terminat la egalitate (32-32) ajutându-le pe fetele din Cisnădie să scape de barajul pentru menținerea în Liga Florilor. Unul dintre oficialii giuleștencelor contraatacă, spune că ”totul e o prostie fără margini”.
Alo, federația, domnule președinte Din, nimic despre cele două victorii sforăitoare ale Coronei cu Bistrița-Năsăud (37-34) și SCM Rm. Vâlcea (38-34), în ultimele trei etape. Noroc că, între ele, brașovencele au jucat tocmai la Cisnădie, pentru că altfel am fi vorbit la ora asta destre un parcurs ”miraculos” cu trei victorii la rând ale acestora pe final de sezon. Da', vorba aia, hoșul strică… hoțul!
* Veste excelentă primită la ceas de seară de ”corbii” lui Florin Maxim. După ce Corvinul a câștigat Cupa României, pe ”Municipalul” sibian, hunedorenii au primit undă verde pentru Europa.
Iată că, dacă n-au avut drept de promovare în Superligă, deși și-l câștigaseră pe teren, aceștia vor juca în preliminariile Europa League. Pentru ”Max”, pentru cei doi colaboratori ai săi, Eugen Preda și Cătălin Ojiga, toți trei foști la cârma Șelimbărului acum trei ani, dar și pentru Marius Chindriș și Alex Neacșa, foști jucători ai echipei sibiene, încă o dată felicitări și multă baftă, să ne reprezinte cu onoare pe continent. Deși știu că nu e greu, e foarte greu, tare m-aș bucura ca hunedorenii să reușească ce n-au reușit echipe mult mai titrate de la noi în sezonul trecut, să atingă faza grupelor.
* Pentru al patrulea an consecutiv, ”U” BT ia titlul de campioană națională, după o finală deja obișnuită cu Oradea. Jucătoriilui Silvășan au sărbătorit, joi seara, alături de 10.00 de fani noua performanță. Asta, în vreme ce ”galben-albaștrii” sunt de ceva vreme în vacanță după ce încheiat de-abia pe locul 8 sezonul. Or fi suporterii lui CSU cei mai inimoși din țară, dar n-ai cum să-nghesui mai mult de 2.000 în ”Transilvania”, așa că Sibiul are nevoie, în primul rând de o nouă echipă de care să se teamă fiecare din Liga Națională, apoi de o sală modernă, cu mai multe locuri, care să țină pasul cu vremurile.
*Ca să rămânem la baschet, se zvonește că la CSU vor fi mari schimbări în această vară. Stăm cuminți în banca noastră și așteptăm să ne surprindă, pentru că tuturor ne e dor de marile confruntări de la egal la egal cu Clujul și Oradea. Fără supărare, Rinkevicius a dezamăgit, după ce multă lume l-a considerat antrenorul ideal pentru CSU, iar unii dintre cei din lot cam de multișor ar fi trebuit trimiși la plimbare și înlocuiți cu alții mai buni.
* Ce confruntare în primul tur la Roland Garros: Nadal – Zverev! Djokovici a fost mult mai norocos, urmând să debuteze cu un posesor de wild-card, francezul Herbert. Carlos Alcaraz, cap de serie 3, a avut și mai mult noroc la tragerea la sorţi. El va înfrunta un jucător venit din calificări.
* La feminin, adversarele româncelor în primul tur, la Paris: Sorana Cîrstea (34 ani, locul 30 WTA, cap de serie 28) – Ana Blinkova (25 ani, Rusia, 45 WTA), Ana Bogdan (31 ani, 63 WTA) – Elsa Jacquemot (21 ani, Franța, 150 WTA) și Jaqueline Cristian (25 ani, 67 WTA) – Jelena Ostapenko (26 ani, Letonia, 10 WTA). Irina Begu (33 ani, 126 WTA) va întâlni, în primul tur, o adversară venită din calificări.
Alte două românce au şansa de a accede pe tabloul principal la Paris, Gabriela Ruse şi Cristina Dinu, dacă vor câştiga, vineri, în ultimul tur al calificărilor, contra italiencei Sara Errani, respectiv a braziliencei Laura Pigossi.
* Uite că zvonurile au devenit realizate. FCSB-ul va ataca grupele Champions League cu Daniel Popa, transferat de la ”U” Cluj. Cu tot respectul, totuși…
* Pe Andreea Tonciu o știe toată lumea, nu-i așa? Vedeta TV s-a iubit cu un fotbalist, dar e căsătorită cu un boxer și ne spune cât de minunată e viața alături de acesta. Ne speriasem după primele cuvinte: ”Andreea Tonciu șochează…” Ne-am liniștit repede: ”Nu duce gunoiul, nu strânge masa, nu face curat. Ce, mi-am luat sclav? El face doar bani!”, a spus Tonciu la ”PODCAST misto By Bursucu”.
* Cu plăcută surpriză am aflat astăzi că mai mulți antrenori de la echipele de juniori din Sibiu au participat la un curs organizat de FRF, curs care – alături de altele – ar trebui să ducă fotbalul românesc în sezolul XXI. Nu strică, încet-încet poate mai scoatem și noi capul în lume, pentru că ne-am săturat de jucători care ajung la vârsta majoratului și habar n-au cum să facă o preluare ca lumea sau să dea o pasă de 10 metri corect corespunzătoare, cum se întâmpla în urmă cu ceva vreme, la nivel național chiar.
Oricum, fotbalul sibian, la nivel juvenil, stă bine, avem echipe în semifinalele și finalele competițiilor naționale, așa că avem de unde alege. Trist e însă că, din cei care termină junioratul la Sibiu, prea puțini rămân acasă. Excepție face Șelimbărul, care pare chiarinteresată să-și țină în propria ogradă juniorii talentați.