Articol
În cadrul Cercului științific de limba engleză, condus de lect.univ.dr. Daniela-Elena Duralia, a revenit, ca invitat printre studenții Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, Scott Eric Eastman, profesorul american care a desfășurat activități de cercetare și predare în cadrul unor universități din România, SUA și Marea Britanie. Formatorul american i-a antrenat pe studenți în conversații pe o serie de concepte de actualitate, discutate deja sau care urmează să fie discutate la orele de limba engleză, abordându-le specific, din perspectiva și experiența sa profesională. Obiectivul principal al întâlnirii a fost acela de stimulare a unor dezbateri academice interactive și informative, împreună cu punerea în context a unor concepte de actualitate, marșând pe expunerea cu accent american nativ.
Impresiile referentului american
La finalul prelegerii, referentul american Scott Eric Eastman avea să devoaleze impresiile sale precizând: ”Am avut privilegiul să fac o prezentare și să conduc o discuție cu studenții Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, România. Felicit mediul academic sibian și pe prof. Dr. Daniela-Elena Duralia pentru organizarea acestei sesiuni. Mai mult adresez mulțumiri speciale studenților pentru implicare și întrebări și comentarii care reflectă nivelul de cunoaștere și de comunicare care sunt necesare în procesul decizional desfășurat în mediul structurilor militare multinaționale”.
Anterior acestui exercițiu de cercetare
O echipă formată din specialiști în cooperare civil-militară (CIMIC) din cadrul Batalionului 1 CIMIC ,,General de Corp de Armată Ștefan Holban”, Comandamentului Componentei Terestre ,,General Alexandru Cernat” și USAREUR-AF (United States Army Europe and Africa) a activat în Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, pentru a prezenta studenților participanți în cadrul Semestrului Internațional particularitățile acestui domeniu de activitate în operațiile NATO, în contextul mediului actual de securitate. Activitățile de tip CIMIC contribuie la realizarea şi dezvoltarea cadrului de cooperare între forțele militare, autorităţile centrale, locale şi populaţia civilă, iar misiunile principale includ coordonarea în vederea înlăturării efectelor dezastrelor naturale sau industriale, acordarea de sprijin (asistenţă) autorităţilor civile, participarea în cadrul operaţiilor de sprijin al păcii și sprijinul activităţilor privind protecţia civilă.În sensul acestei preocupări major.