Articol
Vinerea, zi liniştită şi "scurtă" la bugetari, pare a fi ceva mai agitată în zona şantieristă de pe, să zicem, în acest caz, malul Cibinului. De exemplu, s-a lucrat, de zor, la evacuarea gunoiului dintr-o "locaţie" de pe str. Malului. După spusele cititorului care ne-a transmis filmarea, acţiunea s-a petrecut în jurul orei 13.
După cum se vede din filmare, reiese că domnii de la şantier au găsit o soluţie mai "curgătoare" şi mai "bio" de a scăpa de gunoi: băgat în benă, luat cu super-macaraua ţi aruncat, fără mari greţuri, în albia Cibinului, că nu-i a noastră şi nu ne ceartă şefii. Că aşa se face la Sibiu, oraş în plină dezvoltare. E bine, nu se mai consumă benzină, mulţi văd puţini pricep, dar hop, unii mai filmează şi dau la ziar.
Urmează ca cineva de la Mediu, de la Primărie şi de la Construcţii să transmită părerea lor celor cu geniala idee din seria "mere şi-aşa". Nu de alta dar acolo e şi şantierul de la pista de biciclete şi nu e colegial să arunci gunoiul aşa, în apă curgătoare şi în plus, pe şantierul altuia. Dacă e greu de localizat, vedeţi după macara. Nu sunt 100 de macarale pe Malului.
CON-A : "Una dintre prinderile containerului s-a desfăcut, cauzând golirea accidentală a aproximativ jumătate din cantitatea deșeurilor"
În cursul zilei de sâmbătă, CON-A a transmis pe adresa redacţiei, punctul său de vedere referitor la această situaţie, pe care îl redăm integral:
"Compania noastră este în curs de finalizare a unei lucrări ce se află pe malul Cibinului. În timpul lucrărilor de curățenie a șantierului una dintre prinderile containerului s-a desfăcut, cauzând golirea accidentală a aproximativ jumătate din cantitatea deșeurilor. Acest lucru a fost remediat în mare măsură, copacul și malurile râului fiind imediat curățate de angajații companiei noastre. Regretăm acest incident și asigurăm comunitatea sibiană că lucrăm cu mare atenție în șantierele noastre.
Protecţia mediului, sănătatea şi securitatea ocupaţională fac parte din valorile la care ţinem, fiind integrate în strategia dezvoltării pe termen lung a organizaţiei noastre şi constituie unele dintre aspectele cărora CON-A le oferă mare atenție. Prin Sistemul Intern de Management de Mediu realizăm organizarea activității, delegăm responsabilităţile şi acționăm conform cu cerinţele standardului SR EN ISO 14001:2015. Suntem în permanență atenți la respectarea normelor legale privind protecția mediului și asigurarea conformității cu acestea, reducerea impactului semnificativ și instruirea personalului în domeniul managementului de mediu și motivarea angajaților în scopul eficientizării sistemului de management de mediu."
Daniela Ilie
Consilier Achizitii si Cercetare Piata | Dep. Administrativ