Curs de formare profesională pentru cei ce doresc să-și înființeze sau să lucreze într-un punct gastronomic local

Acasa >

Articol

Locuitorii Țării Oltului (zona de sud a județului Sibiu), ce doresc să-și deschidă un Punct Gastronomic Local au posibilitatea de a face un prim pas în această direcție prin participarea la „Cursul de formare profesională destinat persoanelor care deservesc punctele gastronomice locale” organizat de Primăria comunei Racovița în parteneriat cu Agenția Națională a Zonei Montane.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Cursul se va desfășura în perioada 14 – 17 octombrie, în format online și va dura zilnic șase ore., în urma participării fiecare cursanty urmând a primi un atestat, document necesar pentru înregistrarea unui Punct Gastronomic Local.

Înscrierea pentru participarea la curs se desfășoară în perioada 30 septembrie – 4 octombrie, prin apel la numărul de telefon 0751866613 (Laura Andraș), sau prin e-mail la adresa: racovitaprimaria@yahoo.com.

Conform prevederilor Legii nr. 412/2023 pentru înfiinţarea şi funcţionarea punctelor gastronomice locale, Punctul gastronomic local este o unitate de valorificare a producţiei primare locale, situată într-o localitate rurală, unde se prepară şi se servesc produse alimentare, după reţete specifice zonei, direct către consumatorul final, pentru un număr maxim de 15 persoane simultan. Produsele alimentare din oferta punctului gastronomic local se prepară din materii prime disponibile pe plan local, provenite în principal din producţia primară de la nivelul exploataţiei proprii, de la producători, pescari, vânători, culegători şi colectori de produse forestiere nelemnoase.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Punctul gastronomic local poate funcţiona în incintele existente în locuinţe particulare, ferme agricole, amenajări piscicole, stâne, stupine, crame, adăposturi pescăreşti, fonduri de vânătoare, crescătorii de vânat, complexuri de vânătoare, centre de colectare a ciupercilor şi fructelor de pădure, centre de colectare a vânatului, ocoale silvice, mănăstiri, precum şi în alte construcţii şi amenajări dintr-o localitate rurală, unde se desfăşoară una sau mai multe activităţi conexe cu producţia primară de produse agricole, pescuitul, vânătoarea, recoltarea sau colectarea produselor forestiere nelemnoase.

 

Autor
24 septembrie 2024 la 11:23

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor b.o.n.
acum 5 ore
A uitat de ziua soției sale! Și-a adus aminte de-abia după ce calificat-o pe Hermannstadt în finala Cupei României
Antrenorul echipei sibiene a dezvăluit, în conferința de presă, că a uitat să-i ureze soției sale ”La Mulți...
Actualitate
1 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 5 ore
Radiografia unei calificări, sub lupa lui Măldărășanu: ”Meci senzațional, victorie meritată, dar problema noastră rămâne aceeași în continuare…”
Marius Măldărășanu susține că victoria cu Rapid, din semifinalele Cupei, a fost obținută absolut pe merit, chiar dacă...
Actualitate
2 min de citit
acum 9 ore
Agârbiciu – satul „brânzeturilor dumnezeiești”. Preotul și-a făcut fermă cu brune maramureșene și altar de rugăciune
Un om de poveste, cu o afacere...de poveste. Azi descoperim un personaj special, scos la lumină în postarea...
Actualitate
7 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 9 ore
FC HERMANNSTADT E ÎN FINALA CUPEI ROMÂNIEI. Sergiu Buș aduce calificarea în ultimele secunde!
Cu perspectiva unei noi calificări istorice în finala competiției KO, sibienii lasă impresia, în primele minute, că-i invită...
Actualitate
3 min de citit