Cum să îți construiești infrastructura IT fără costuri prea mari

Acasa >

Articol

Așa cum se aplică afacerii sau companiei pentru care lucrezi, infrastructura IT se referă la suita combinată de resurse hardware, software și de rețea necesare pentru a opera un mediu de tehnologie a informației de întreprindere.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

 

Dacă gestionezi un domeniu – cum ar fi un cabinet de avocatură – în care ai putin flux de personal, poate că nu te-ai gandit la cum să îți gestionezi mai bine infrastuctura IT.

 

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Află cum poți să îți construiești sau să îți dezvolți o infrastructură IT mai bună:

Infrastructura IT este coloana vertebrală care permite livrarea valorii afacerii prin aplicații și soluții IT către angajați, părți interesate și clienți. Deși este adesea implementată intern, acesta poate fi furnizată și ca serviciu, atât prin colocare fizică, cât și prin utilizarea serviciilor cloud sau ca o variantă hibrid.

 

  • Alege dimensiunea corectă a echipei

Multe organizații neglijează să angajeze un număr adecvat de personal cu experiență în domeniul IT și administratori de sistem. Acest lucru îți poate afecta gestionarea infrastructurii, având prea puțini oameni concentrați pe prea multe sarcini. 

 

Există mai multe variabile de luat în considerare dincolo de numărul de servere, inclusiv dimensiunea personalului, fluxul de comunicații de date, baza de clienți, proiecțiile de creștere și multe altele. 

 

De aceea, doar un expert poate “dicta” dimensiunea echipei și, implicit, infrastuctura IT. Dacă nu ai un expert în personal, vei dori să aduci un consultant care să te ajute să îndeplinești această sarcină.

 

De exemplu, este necesar să te gândești la ce tip de echipamente – calculatoare, monitoare, laptopuri, servere, imprimante second hand de la Interlink, soft-uri, etc – sunt potrivite pentru domeniul de activitate al afacerii / companiei, precum și ce tipuri de echipamente sunt necesare pentru diferite specialități ale angajaților (contabil, grafician, operator de date etc).

 

  • Construiește pentru scalabilitate

Infrastructura IT trebuie să se poată adapta la fel de rapid ca afacerea / compania ta. Această capacitate de a se adapta la creșterea și dezvoltarea afacerii ar trebui abordată în principal în cadrul procesării și depozitării echipamentelor. 

 

Când vine vorba de depozitare, planifică pentru doi ani, nu doar pentru ceea ce ai nevoie acum. Asta nu înseamnă să adăugi pe lista o capacitate nefolosită, cât înseamnă să te asiguri că capacitatea poate fi extinsă cu ușurință și ieftin mai târziu. 

 

Scalabilitatea trebuie să pregătească și personalul. Dacă planifici o infrastructură solidă în acest moment, este clar că intenționezi să îți dezvolți afacerea în anii următori. 

 

De asemenea, sistemele de monitorizare a performanței și a capacității sunt un instrument indispensabil pentru a urmări utilizarea în timp și pentru a oferi tendințe istorice, care pot ajuta la scalarea infrastructurii IT în timp.

 

  • Alege furnizori de hardware și de software de încredere

Alegerea și gestionarea furnizorilor de sisteme hardware, software și SaaS poate fi esențială pentru succesul infrastructurii. De asemenea, o cheie pentru integrarea serviciilor interne în infrastructura necesară este asistența specializată.

 

În concluzie, cu expertul potrivit, vei obține acces și parteneriate valoroase care vor fi esențiale pentru succesul infrastructurii IT.

 

Sursa foto: Pexels.com

 

19 ianuarie 2022 la 11:03

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Maria-Antonia OANA
acum 20 minute
Astrid Fodor, mesaj emoționant după moartea Papei Francisc: „L-am admirat pentru blândețe, empatie și energia molipsitoare”
Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a transmis un mesaj de condoleanțe odată cu trecerea la cele veșnice a Papei...
Actualitate
1 min de citit
Autor Adrian POPESCU
acum 28 minute
„Cetatea lui Menumorut” în atenția arheologilor de la ULBS
Un colectiv de arheologi sibieni, coordonați de prof. univ. dr. habil. Ioan Marian Țiplic de la Universitatea „Lucian...
Actualitate
2 min de citit
Autor Dumitru CHISELIȚĂ
acum 57 minute
Şi staţia de autobuz tot parcare e, dacă vrei tu asta
Sunt curios care staţie de autobuz din Sibiu NU este folosită ca loc de parcare pentru cei care...
Actualitate
2 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 1 oră
„Udatul” fetelor de Paști, obicei săsesc care încă se păstrează
În a doua zi de Paști are loc „udatul” fetelor,  un obicei preluat din cultura comunităților săsești și...
Actualitate
2 min de citit