Articol
Schimbarea orei poate aduce câteva „efecte adverse” care pot influența persoanele mai sensibile, organismul având nevoie de o perioadă de timp pentru a se adapata. Acesta, însă nu este motiv de îngrijorare. Specialiștii DSP Sibiu oferă sfaturi utile pentru a combate mai ușor acest fenomen.
„Studiile știintifice arată că organismul uman are nevoie de până la câteva săptămâni pentru a-și adapta ceasul biologic.
Vestea bună este că ”efectele adverse” specifice trecerii la ora de vară se pot combate cu un pic de voință și o rutină corectă! Pentru odihnă ”ca la carte”, este recomandat să lași de-o parte telefonul cu cel puțin 2 ore înainte de a merge la somn, să bei un ceai de tei sau un pahar cu lapte cald înainte de culcare, să te pui în pat un pic mai devreme decât de obicei iar dimineața, imediat după trezire să faci câteva exerciții fizice.
La micul dejun bea o cafea sau un ceai verde, te vor ajuta să îți recapeți vigoarea. Totuși, nu exagera cu energizantele, nu îți dorești palpitații! Dă-ți timp să te adaptezi la schimbare și nu uita să râzi mult”, transmit reprezentanții DSP Sibiu într-o postare pe Facebook.