Articol
Începând cu vârsta de 4-5 ani, majoritatea copiilor manifestă dorința de a petrece cât mai mult timp în camera lor, în propriul spațiu. Această cameră va deveni sanctuarul în care cel mic se va retrage pentru a dormi, a se relaxa și a studia. Este important modul în care amenajezi camera unui școlar pentru că aceasta trebuie să fie versatilă, să poată fi adaptată nevoilor și intereselor copilului, care se schimbă de la an la an, și în același timp să stimuleze imaginația, curiozitatea și dorința de învățare.
Există 3 activități principale pe care copilul le va realiza în camera sa: somn, studiu și relaxare. Aceste zone trebuie să fie delimitate de la bun început, astfel încât copilul să fie conștient când trece de la studiu la relaxare sau de la relaxare la somn. Zona de studiu poate cuprinde un birou și un scaun ergonomic care permit desfășurarea activităților școlare. În zona de relaxare se poate regăsi o bibliotecă cu cărți, jocuri sau jucăriile preferate ale celui mic, dar și un fotoliu bean bag confortabil. La casamoise.ro poți găsi astfel de fotolii colorate, sub diverse forme, numai bune pentru camera copiilor. Patul va fi amplasat cât mai departe de zona de relaxare, tocmai pentru a nu distrage copilul de la somn. Tocmai din acest motiv este important să fie bine delimitate din punct de vedere vizual – dacă zona de relaxare este integrată în cea de somn, s-ar putea ca cel mic să amâne cât mai mult ora culcării pentru că joaca este mult prea distractivă.
Din postura de școlar, copilul va petrece timp la birou pentru diverse teme, proiecte sau pur și simplu pentru studiul unor informații care îl interesează. Majoritatea copiilor devin pasionați de tot felul de materii odată ce încep școala. Cea mai bună decizie pe care o poți lua pentru sănătatea ochilor copilului tău este amplasarea biroului lângă fereastră pentru a profita de cât mai multă lumină naturală. Pentru a păstra aspectul de cameră luminoasă, poți vopsi pereții alb și să dai culoare spațiului prin accesorii, obiecte de mobilier sau jucării.
Ca să nu pară camera prea încărcată și să fie mai ușor pentru copil să păstreze ordinea, ar fi bine să folosești inteligent spațiul pe care îl ai la dispoziție pentru a crea cât mai mult zone de depozitare. Sfatul nostru este să optezi pentru o mobilă realizată pe comandă, care se potrivește perfect dimensiunii camerei. Spațiile de depozitare și organizarea vor fi utile mai ales în zonele de studiu și relaxare. Așa te asiguri că manualele de școală nu vor ajunge prin lada cu jucării.
În concluzie, amenajarea camerei pentru un școlar nu este o misiune imposibilă, dacă ești atent la astfel de aspecte. Ca să fie tot procesul mult mai distractiv și să te asiguri că noul spațiu se va plia pe nevoile sale, nu ezita să implici și copilul în amenajarea propriei camere!
Sursă foto: unsplash.com