Cu prilejul primei şedinţe ordinare din acest an, Consiliul Local al oraşului Avrig a adoptat o hotărâre prin care şi-a însuşit varianta finală a proiectului de stemă a Unităţii Administrativ – Teritoriale oraşul Avrig. Proiectul de stemă a oraşului va fi înaintat spre analiză şi avizare, în conformitate cu procedura legală în vigoare.
În memoriul justificativ ce a însoţit proiectul de hotărâre supus dezbaterii şi adoptării se menţionează că stema oraşului Avrig se compune dintr-un scut triunghiular cu marginile rotunjite, tăiat în bară. În partea superioară, în dreapta, pe fond verde, este reprezentat un cocoş de munte, de argint. În partea inferioară, partea din stânga, pe fond albastru, se află o cruce având capul şi vârful terminate în formă de obadă de roată, de argint. Scutul este timbrat de o coroană murală de argint, cu trei turnuri crenelate.
Cocoşul de munte semnifică firea aprigă a locuitorilor oraşului Avrig.
Crucea, având capul şi vârful terminate în formă de obadă de roată, reprezintă cea mai veche emblemă a localităţii, atestată pe documente, pe pietrele de hotare sau pe case. Aceasta a fost folosită şi ca însemn de înfierat vitele.
Coroana murală, cu trei turnuri crenelate, semnifică faptul că localitatea are rangul de oraş.
Până la oficializare, într-o primă etapă, proiectul de stemă a oraşului Avrig va fi trimis spre avizare unei comisii judeţene special constituite, care va analiza conţinutul acesteia,
În anul 2016, Consiliul Local Avrig a adoptat o hotărâre prin care şi-a însuşit un alt proiect de stemă a oraşului, dar acesta a fost respins de Comisia Naţională de Heraldică, Genealogie şi Sigilografie, deoarece s-a considerat că nu a ţinut seama de rigorile artei heraldice, a fost desenată neglijent, fără să respecte metodologia CNHGS… De asemenea, s-a considerat că impresia generală generată de stema respectivă ar fi una negativă, ce ar afecta imaginea oraşului, stema fiind prin excelenţă o "carte de vizită" a deţinătorului ei.