Articol
În cele 6 zile ale programului, cadrele didactice de la şcoala din Avrig, alături de participanţi de la alte instituţii de învăţământ din mai multe ţări ale Europei, au participat la un curs în cadrul cărora au descoperit noi metode şi tehnici de cercetare, au vizitat un atelier practic la o şcoală gimnazială din Terracina şi au participat la discuţii despre exemplele de bună practică de la şcolile implicate în acest proiect. Cursul va fi diseminat în Consiliul Profesoral al instituţiei de învăţământ şi se va implementa prin activităţile de cercetare utilizate de cadrele didactice şi elevi.
Din anul 2021, Şcoala Gimnazială Avrig a fost acreditată Erasmus+ , pe o perioada de 7 ani, iar perioada de desfăşurare a activităţilor este cuprinsă între 1 martie 2021 şi 31 decembrie 2027, ceea ce va permite unui număr mare de cadre didactice să participe la mobilităţi internaţionale.
Scopul proiectului este de a forma o perspectivă extinsă asupra strategiilor moderne, inovative de predare, învăţare şi evaluare, prin folosirea tehnologiei şi a metodelor centrate pe nevoile elevilor.
Următoarea mobilitate desfăşurată în cadrul acreditării Erasmus + este programată pentru perioada 15 – 20 august 2022 şi se va desfăşura în Finlanda. Cu acest prilej, patru cadre didactice de la Şcoala Gimnazială Avrig vor participa la cursul "Effective Pedagogies for 21st- Century Learning".
Informaţiile ne-au fost oferite de prof. Olivia Laura Crişan, directorul Şcolii Gimnaziale Avrig.