Articol
Nu e vorba despre carnea de miel, organe, nici măcar despre ficatul de pui, acesta din urmă greu de găsit în ultimele zile, în magazine. Aparent, este vorba despre un produs banal, de sezon, care costă maxim 3 lei. Ei bine, ceapa verde a fost cel mai căutat produs vineri și sâmbătă, ea dispărând atât din galantarele marilor magazine, ale celor din cartier, cât și din piețe.
Dacă la începutul săptămânii, ceapa verde se găsea din abundență atât în supermarket, cât și pe tarabele din piețe, vineri și sâmbătă produsul a devenit de negăsit. Cu prețuri situate între 2 și 3 lei/legătură, ceapa verde a ajuns să fie cea mai căutată legumă în această perioadă, ea fiind folosită la multe dintre preparatele de Paști.
Sâmbătă, nici măcar la piața din Cristian nu mai găseai la ora amiezii ceapă verde, ridichi sau salată. „Vă servim cu de toate, mai puțin ceapă verde, salată și ridichi. S-au dat, nu mai avem deloc” ne-a spus o comerciantă din piața situată în centrul comunei din vecinătatea Sibiului.
(D.B.)