Ce trebuie să mâncăm și să bem în timpul caniculei

Acasa >

Articol

Valul de căldură persistent și intens, dar și Codul Roșu de caniculă au creat un disconfortul termic deosebit de accentuat în rândul sibienilor. În acest sens am solicitat Prefecturii Sibiu să precizeze care sunt măsurile și recomandările ca urmare a avertizării now-casting de Cod Roșu emis de meteorologi. Voina Alina, purtător de cuvânt a oferit umătorul răspuns din partea Instituției Prefectului Județului Sibiu: ” Având în vedere că în această perioadă județul Sibiu se află sub incidența Codului Roșu de caniculă, în conformitate cu hotărârile și planul de măsuri adoptat de Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu îndemnăm cetățenii să respecte următoarele recomandări pentru a rămâne în siguranță: evitarea deplasărilor sau alternarea acestora cu repausul, în spaţii dotate cu aer condiţionat (magazine, spaţii publice); evitarea spaţiilor aglomerate, a expunerii la soare şi a efortului fizic intens între orele 11.00-18.00; asigurarea unei hidratări şi alimentaţii corespunzătoare adaptate sezonului compusă în special din apă, sucuri naturale din fructe, ceaiuri călduţe, fructe, legume sau iaurturi; adaptarea vestimentaţiei prin purtarea unor haine lejere, subţiri, deschise la culoare, pălării şi ochelari de soare; evitarea consumului de alimente cu un conţinut sporit de grăsimi, în special de origine animală, precum şi a băuturilor alcoolice şi a celor care conţin cofeină (cafea, ceai, cola) sau zahăr (sucurile carbogazoase) în cantitate mare. Dacă sunt persoane cu diferite afecțiuni medicală sau scare se află sub tratament medical se recomandă a lua legătura cu medicul de familie pentru a primi recomandări suplimentare”. 

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Din răspunsul primit am reținut și alte recomandări : ”Dacă transpirați excesiv, se indică utilizarea de săruri de rehidratare sau băuturi bogate în electroliți pentru a înlocui mineralele pierdute; Aerisește încăperile dimineaţa devreme sau seara târziu; Mânâncă regulat, echilibrat şi uşor (legume și fructe); Evită consumul de multă sare, zahăr și grăsimi; Verifică-i și ajută-i pe cei mai vulnerabili. Cele mai expuse riscurilor în caz de caniculă sunt persoane sunt în vârstă, copiii, cei bolnavi sau persoanele supraponderale; Ai grijă de animalele de companie; Nu lăsa niciodată oameni sau animale de companie într-o mașină închisă într-o zi caldă; Asigură-te că animalele au suficientă apă și umbră. Protejează-le corespunzător tălpile de căldura asfaltului”. 

În final sibienii sunt îndrumați să acceseze implicit „Platforma națională de pregătire pentru situații de urgență-https://fiipregatit.ro/, unde se găsesc ghidurile pentru situațiile de urgență”.                               

Imagine intercalată
Imagine intercalată
Autor
16 iulie 2024 la 14:12

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
acum 34 minute
„Spovedania” emoționantă făcută unui medic sibian: „Nu am respectat indicațiile dvs… Aici, nu s-a putut..!”
Un mesaj cutremurător, care relevă în egală măsură „agonia și extazul” sistemului sanitar românesc, a fost trimis unui...
Actualitate
4 min de citit
acum 44 minute
Cel mai căutat produs din Sibiu, de Paști. A dispărut din magazine și din piețe
Nu e vorba despre carnea de miel, organe, nici măcar despre ficatul de pui, acesta din urmă greu...
Actualitate
1 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 57 minute
Doar o jumătate de cadou pentru Măldărășanu la împlinirea a 50 de ani. FC Hermannstadt a remizat la Ovidiu, cu Farul
Echipa sibiană a terminat la egalitate, sâmbătă, pe terenul Farului, ratând posibilitatea de a reveni pe primul loc...
Actualitate
5 min de citit
acum 1 oră
Cadou de Paști: benzină sub 7 lei/litru, în Sibiu
Iepurașul le-a adus sibienilor o reducere a prețurilor carburanților, chiar înainte de Paști. După o lungă perioadă în...
Actualitate
1 min de citit