Ce facem în weekend: mergem la muzeu, la teatru sau la un meci de baschet mai deosebit

Acasa >

Articol

Piese de teatru, expoziții, ateliere de creație, meci de baschet sau drumeții sunt ofertele de petrecere a zilelor acestui sfârșit de săptămână. Muzeul Brukenthal le oferă vizitatorilor expoziții pentru toate gusturile, celor care le plac piesele de teatru au o gamă largă de spectacole oferite de Teatrul „Radu Stanca”, cei mici sunt așteptați la un atelier și la un spectacol, la „Gong”, iar cei mari pot participa la un meci de baschet mai deosebit sau pot pleca în drumeții.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Sala Transilvania va fi, în acest weekend, gazda unor meciuri mai deosebite: campionatul național de baschet în scun rulant, etapa a III-a. Timp de trei zile, între 28 – 30 martie, pe teren se vor întrece șapte echipe de elită, sibienii fiind chemați să fie martorii unor meciuri pline de energie și determinare.

Muzeul Național Brukenthal le oferă, în continuare, sibienilor expoziția de fotografie „Cum respiră pământul” a regizorului Dan Mihalcea, o lucrare artistică ce pune în valoare o parte a patrimoniului natural al României și atrage atenția asupra contaminării mediului cu materiale care pot să influențeze în mod negativ funcția naturală a ecosistemelor. Tot în cadrul Muzeului, este expus incunabulul „Platon, Opera latina, în traducerea lui Marsilio Ficino, tipărită la Veneția în 1491”, filosof, lingvist și teolog italian, unul dintre cei mai importanți reprezentați ai Renașterii florentine și ai neoplatonismului.

Muzeul de Artă Contemporană are deschisă expoziția „Povestea Magdalenei – un dialog peste timp”, care aduce în prim – plan nu doar creația fascinantă a artistei, ci și povestea ei de viață, marcată de pasiune, curaj și inovație.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Unul dintre cele mai interesante locuri din Sibiu și una dintre cele mai importante catacombe ale României se poate vizita la Mănăstirea Ursulinelor, sibienii pasionați de mister și istorie putând opta pentru tururi ghidate.

Cei mici sunt invitați să se întâlnească cu Elsa și prietenii ei, duminică, 30 martie, la ora 17:30, la Centrul Cultural "Ion Besoiu". Ei pot dansa și cânta alături de actorii din spectacol, iar la final au parte de un program de “încălzire” prin muzică și dans, alături de multe alte activități, printre care și pictură pe față.

Sâmbătă, 29 martie, Anii Drumeției organizează o ieșire ușoară, foraging în epicentrul leurdei: Mediaș, ghid Ioana Pătrășcoiu și o drumeție înapoi în prezent: conectare la natură și la noi înșine, ghid Adela Dadu, Liviu și Andreea Cenușe. Duminică, 30 martie, sunt pregătite o drumeție de nivel mediu dedicată micilor montaniarzi, la cabana Negoiu și supliment surpriză, ghid Radu Zaharie și o drumeție ușoară Magia apusului pe Valea Hârtibaciului: drumeție și plimbare cu mocănița, ghid Nicoleta Ocneriu.

Teatrul „Gong” a pregătit pentru cei mici, în weekend, Atelierul de Creat Povești – „Povești pe farfurie” sâmbătă, 29 martie, de la orele 10:00 și 12:00. În cadrul acestuia, cei mici vor învăța cum să aleagă pensula potrivită și cum să combine culorile în cele mai neașteptate moduri, pentru a-și spune povestea, de data aceasta, pe un suport atipic – o farfurie din ceramică.

Ultimul spectacol al lunii martie va fi „Micul Prinț”, sâmbătă, 29 martie, de la orele 11:00 și 18:00 și duminică, 30 martie, de la ora 11:00. Micul Prinț de Antoine de Saint-Exupéry este una dintre cele mai cunoscute povești din întreaga lume, o aventură fascinantă cu asteroizi, personaje extraordinare, stele care știu să râdă și inimi pregătite să fie îmblânzite.

Teatrul „Radu Stanca” are pregătite pentru acest weekend șapte piese: „20 Noiembrie” va avea loc vineri, 28 martie, de la ora 19:00, în Sala Studio. „„20 Noiembrie” este povestea unui adolescent pe care societatea îl transformă în călău. Pe 20 noiembrie 2006, în orașul Emsdetten, un tânăr în vârstă de 18 ani deschide focul în fosta sa școală și rănește mai multe persoane, înainte de a se sinucide”.

„Making of”, vineri, 28 martie, de la ora 19:00, la Centrul Cultural Habitus. „Simon, un regizor experimentat, începe filmările pentru un lungmetraj despre lupta muncitorilor pentru salvarea fabricii lor. Însă, între manevrele dubioase ale producătorului, actorii egocentrici și tehnicienii tensionați, situația îi scapă rapid de sub control. Abandonat de finanțatori, Simon ajunge să se confrunte cu un conflict social chiar în propria echipă”.

„Lungul drum al zilei către noapte”, sâmbătă, 29 martie, de la ora 17:00, în Sala Mare și duminică, 30 martie, de la ora 17:00, tot în Sala Mare. „O poveste despre oameni apropiați, care se iubesc și se chinuie, se acuză și se justifică, își amintesc și suferă, a devenit una dintre cele mai populare piese din repertoriul mondial”.

„Sfinte cașcaval!”, sâmbătă, 29 martie, de la ora 18:00, la Centrul Cultural Habitus. „Viața lipsită de griji a adolescentului Totone se schimbă dramatic după ce devine responsabil pentru sora lui de 7 ani. Căutând o sursă de venit, Totone își pune toată energia în crearea unei brânze comté cu care să câștige premiul cel mare al unei competiții”.

„În obiectiv”, sâmbătă, 29 martie, de la ora 20:00, la Centrul Cultural Habitus. „Antonia, o tânără fotografă corsicană își trăiește viața, prieteniile și iubirile pe fundalul frământărilor politice ale insulei, din anii 1980 până la începutul anilor 2000, ilustrând parcursul unei generații”.

„Ultimul evreu”, duminică, 30 martie, de la ora 18:00, la Centrul Cultural Habitus. „Bellisha are 27 de ani. Slăbuț, relaxat și imatur este totuși expert în krav-maga, foarte căutat pe piața muncii și înzestrat cu nenumărate talente. Sau cel puțin asta o face să creadă pe mama sa, Gisèle, alături de care încă locuiește, într-un bloc de locuințe sociale. Ea iese din ce în ce mai rar, iar după dispariția sinagogii și închiderea magazinului cu produse casher din cartier, începe să se îngrijoreze pentru viitorul fiului ei: sunt ultimii evrei din zonă”.

„Diamant brut”, duminică, 30 martie, de la ora 20:00, la Centrul Cultural Habitus. „Liane, în vârstă de 19 ani, locuiește cu mama și sora ei în Fréjus, în sudul Franței. Obsedată de frumusețe și celebritate, ea dă o probă pentru un reality show numit "Miracle Island".

 

 

Autor
27 martie 2025 la 08:25

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
acum 17 ore
Video: Vinerea mare la biserica de pe Mihai Viteazu
Trecerea pe sub Sfântul Epitaf la slujba Prohodului din Vinerea Mare, biserica cu hramurile Înălţarea Domnului şi Sfântul...
Actualitate
1 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 19 ore
Anunț important din partea Muzeului ASTRA privind accesul la Slujba de Înviere
Credincioșii care doresc să participe la Slujba de Înviere de la Biserica din Bezded, din cadrul Muzeului ASTRA...
Actualitate
1 min de citit
acum 20 ore
Aventurile Cenaclului Flacăra la Sibiu, când bunicii de astăzi umpleau stadioanele
Trei și numai trei erau evenimentele care umpleau stadioanele României înainte de 1989: adunările populare comuniste, evenimentele sportive...
Actualitate
8 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 20 ore
CSU Sibiu pierde la diferență de o posesie pe terenul Rapidului după un final dezamăgitor. Pipkins putea aduce victoria în ultima secundă
Baschetbaliștii sibieni au pierdut, în Vinerea Mare, cu 72-70 pe terenul giuleștenilor, în antepenultima etapă din sezonul regular....
Actualitate
1 min de citit