Ce facem în weekend: mergem în Târgul de Crăciun, la muzeu, la teatru sau plecăm în drumeție

Acasa >

Articol

Ne apropiem de primul weekend al lunii decembrie. Cuprinși de febra sărbătorilor sibienii pot lua o pauză și aceste zile le pot petrece cu cei mici în locul principal de distracție al orașului: Târgul de Crăciun.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Cei care doresc și altceva pentru zilele libere ale sfârșitului de săptămână, pot vizita expozițiile Muzeului Brukenthal, pot merge cu cei mici la teatru sau pot călători în istorie vizitând Mănăstirea Ursulinelor. Sibienii care iubesc comediile românești au întâlnire cu Păcală la Centrul Cultural „Ion Besoiu”, iar cei care vor să facă mișcare pot pleca în drumeții.

Anii Drumeției organizează primele ieșiri pe cărările de munte din ultima lună a anului sâmbătă, 7 decembrie cu o excursie de Moș Nicolae de căutare a darurilor naturii din Pădurea Catrina, ghid Mihai Proca, o tură dedicată „micilor montaniarzi” în Munții Făgăraș, la Cascada Balea și Piatra Răsunătoare, ghid Radu Zaharie sau o drumeție și o ciorbă la Căsuța din munți pe traseul Valea Sadului – Căsuța din munți – Valea Morii (Tocile), ghid Dumitru Troancă. Duminică, 8 decembrie, Anii Drumeției a pregătit o ieșire de la Nemșa la Biertan, pe traseul Nemșa – Richiș pe Via Transilvanica, apoi pe Drumul Cărămizilor, alături de ghidul Ioana Pătrășcoiu și o drumeție în Munții Cindrel, la Poiana Godea și fosta Cabană Fântânele, cu ghidul Radu Zaharie.

Teatrul „Gong” are pregătite pentru acest sfârșit de săptămână, un atelier de comunicare prin artă și trei spectacole. Astfel, „ONCE UPON A TIME… TWO FEET” – Veronica Gonzalez este un spectacol recomandat copiilor cu vârsta peste 4 ani, pe care îl vor putea vedea vineri, 6 decembrie, de la ora 11:00 și sâmbătă, 7 decembrie, de la ora 11:00. Ca majoritatea oamenilor, Veronica Gonzalez are două picioare… Dar picioarele ei sunt speciale: se pot transforma uimitor în personaje proprii, de fiecare dată când le ridică la cer. Aceste păpuși „corporale” urmează ritmul muzicii și interpretează povești pline de fantezie, poezie și umor. Folosindu-și brațele, picioarele, dar niciodată capul, Veronica Gonzalez manipulează păpușile cu fiecare parte a corpului ei.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

„ECHOES OF THE FEMININE – TIPOGRAFIA HUB” este un spectacol recomandat celor cu vârsta peste 12 ani și este programat vineri, 6 decembrie, la ora 18:00. „Echoes of the Feminine” explorează subtilităţile complexe ale conflictului dintre domestic şi politic şi impactul devastator pe care războiul îl are asupra femeilor. Este un spectacol accesibilizat pentru persoane cu deficiențe de auz, care mizează pe corporalitate în transmiterea mesajului, umplând spațiile dintre cuvinte prin dans, mișcare și limbaj mimico-gestual.

Atelierul de Comunicare prin Artă – „Soldățeii de plumb” este pregătit pentru copiii cu vârsta între 6 și 10 ani sâmbătă, 7 decembrie, la orele 10:00 și 12:00. Atelierul de creație „Soldățeii de plumb” este ocazia perfectă pentru a intra în atmosfera magică a sărbătorilor de Crăciun. Folosind bețe de lemn, culori acrilice, carioci și o mulțime de accesorii, copiii își vor crea propriii soldăței inspirați din fermecătoarea poveste „Spărgătorul de nuci”. Fiecare va avea libertatea să-și decoreze soldățeii în culori festive, dând frâu liber imaginației.

„CRAZY MOZART – MUNDO COSTRINI”, este un spectacol recomandat pentru întreaga familie. El va avea loc sâmbătă, 7 decembrie, de la ora 18:00 și duminică, 8 decembrie de la ora 11:00. Un concert original în care nimic nu este ceea ce pare. O simfonie de situații absurde, în care publicul va participa activ la fiecare moment. Un spectacol unic pentru cei ce sunt gata de râsete, distracție și cântat alături de acești doi muzicieni, care vor face imposibilul pentru a supraviețui acestui haos muzical incitant.

Centrul Cultural „Ion Besoiu” le oferă sibienilor, de Moș Nicolae, un cadou: o comedie spumoasă: „Păcală se întoarce”. Producție 2006, în regia lui Geo Saizescu, „Păcală se întoarce” îi are în distribuție pe Sebastian Papaiani, Denis Ștefan, Anemona Niculescu, Valentin Teodosiu, Magda Catone, Șerban Ionescu, Ștefan Sileanu, Nicodim Ungureanu. El poate fi văzut la Centrul Cultural „Ion Besoiu”, în cadrul secțiunii RetroCinemateca, vineri, 6 decembrie, de la ora 20,00. „Realizat la 30 de ani după comedia deja clasică “Păcală“ (1974), de către același Geo Saizescu, filmul “Păcală se întoarce“ spune povestea tânărului Păcălici, întors în țară după ce a cutreierat străinătatea, care acum îi calcă pe urme tatălui său, Păcală, și își bate și el joc de prostia și de răutatea omenească”, au transmis reprezentanții Centrului Cultural „Ion Besoiu”.

Mănăstirea Ursulinelor – centrul temporar de artă contemporană și expoziții al Muzeului Național Brukenthal și catacombele Sibiului sunt deschise în continuare, vizitatorii putându-se bucura de expozițiile organizate în acest spațiu al fostei mănăstirii și al Colegiului Pedagogic și de criptele mănăstirii Ursulinelor, zilnic la orele 12,00, 15,00, 17,00.

Sibienii pot merge, în acest weekend, la Muzeu. Galeria de Artă Națională a Muzeului Național Brukenthal este deschisă și le oferă vizitatorilor exponate care cuprind peste 600 de ani de cultură și civilizație în 200 de piese de artă, istorie, naturale, vânătoare, bijuterie, fotografie, veșminte, carte. Expoziția va sublinia caracterul cosmopolit al artei românești din cele trei provincii și va ilustra, prin lucrări reprezentative, evoluţia picturii din România în cei peste 600 de ani, perioada cuprinsă între secolele XV-XX.

Cea de-a 8-a ediție a proiectul fotografic „1000 de portrete” se apropie de final, dar nu înainte să prezinte publicului expoziția – Portret OFF-LINE. Inițiată în cadrul ediției din acest an, aceasta se dorește a fi mai mult decât o simplă colecție de imagini, devenind o celebrare a autenticității și emoției capturate prin obiectivele aparatelor. Autorii expoziției sunt studenți ai școlii de fotografie Image Art care descoperă arta portretului ce surprinde esența umană. Puteți vedea lucrările acestora după următorul program: până în 6 decembrie, în Piața Mică, nr. 3, în intervalul orar 16.00 – 21.00, în perioada 7 – 16 decembrie, la Biblioteca Astra – American Corner.

 

Autor
06 decembrie 2024 la 06:57

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Ovidiu BOICA
acum 43 minute
Doar o jumătate de cadou pentru Măldărășanu la împlinirea a 50 de ani. FC Hermannstadt a remizat la Ovidiu, cu Farul
Echipa sibiană a terminat la egalitate, sâmbătă, pe terenul Farului, ratând posibilitatea de a reveni pe primul loc...
Actualitate
5 min de citit
acum 19 ore
Video: Vinerea mare la biserica de pe Mihai Viteazu
Trecerea pe sub Sfântul Epitaf la slujba Prohodului din Vinerea Mare, biserica cu hramurile Înălţarea Domnului şi Sfântul...
Actualitate
1 min de citit
Autor Maria-Antonia OANA
acum 20 ore
Anunț important din partea Muzeului ASTRA privind accesul la Slujba de Înviere
Credincioșii care doresc să participe la Slujba de Înviere de la Biserica din Bezded, din cadrul Muzeului ASTRA...
Actualitate
1 min de citit
acum 21 ore
Aventurile Cenaclului Flacăra la Sibiu, când bunicii de astăzi umpleau stadioanele
Trei și numai trei erau evenimentele care umpleau stadioanele României înainte de 1989: adunările populare comuniste, evenimentele sportive...
Actualitate
8 min de citit