Articol
Gata cu emoțiile pentru sibienii de la CSC Șelimbăr, aceștia putându-se gândi încă de pe acum la viitorul sezon. ”Călăreții roșii” aveau nevoie de o nouă victorie, la Timișoara, cu Poli, pentru a scăpa din punct de vedere matematic de amenințarea cu disputarea barajului pentru menținerea în eșalonul secund, ceea ce s-a și întâmplat. Sâmbătă, jucătorii lui Eugen Beza au câștigat cu 2-1 în Banat, pe terenul Politehnicii, desprinzându-se la nouă puncte de aceasta, cu 3 etape înainte de finalul sezonului. Astfel, presupunând că sibienii vor pierde toate meciurile de acum încolo, iar echipa lui Nicolae Croitoru ar câștiga pe linie, la egalitate de puncte câștig de cauză ar avea CSC-ul, pentru că, la egalitate de puncte, următorul criteriu de departajare este meciul direct.
Jocul a debutat cât se poate de fericit pentru echipa sibiană și pentru sărbătoritul acesteia. Alex Ciocâlteu a împlinit chiar în ziua jocului 32 de ani și n-a mai așteptat cadoul din partea collegilor săi, deschizând scorul după numai 50 de secunde din meci cu un șut de la 30 de metri, cu stângul, portarul Devenish-Meares fiind derutat după ce mingea a luat pământul chiar în fața lui.
Șelimbărul ar fi putut face repede 2-0, însă mingea reluată acrobatic de Yameogo, din centrarea lui Monea, a trecut puțin peste transversală ('4).
Bănățenii au reacționat câteva minute mai târziu, când Ursu a urmărit o minge trimisă în careu dintr-o lovitură liberă și deviată spre poartă, a reluat din fața lui Gal, din marginea careului mic, dar a trimis pe lângă bară ('10).
Ciocâlteu și-a adus aportul și la cel de-al doilea gol al Șelimbărăului, în ultimul minut al reprizei întâi centrând decisiv pentru Alex Curtean, dintr-o lovitură de la colțul terenului, mingea reluată cu capul, cu boltă, de experimentatul mijlocaș, intrând în plasă peste portarul Devenish-Meares.
Poli a fost aproape de a reintra în meci la 9 minute de la reluare, dar Gal și-a salvat echipa. Nici Sofran n-a avut mai mult noroc, mingea expediată de acesta de pe la 20 de metri lovind transversala, aproape de vinclu ('68).
Yameogo a încercat să-l surprindă pe Devenish-Meares cu un șut direct dintr-o lovitură liberă de la mare distanță, însă mingea a trecut alături ('72).
Goal-keeper-ul australian dintre buturile Politehnicii a limitat proporțiile scorului cu un sfert de oră înainte de final, când a scos pe lângă bară mingea reluată cu capul, la colțul scurt, de Yameogo, după o lovitură liberă executată de Ciocâlteu.
Golul a picat în cele din urmă în poarta Șelimbărului. Yameogo a blocat în prima fază șutul lui Doru Andrei, Curtean a încercat să îndepărteze pericolul, dar l-a luat la țintă chiar pe cel care șutare mai devreme, iar din acesta, mingea s-a scurs în plasa porții lui Gal ('79).
Nervii au cedat pe final, iar Mera a fost cât pe ce să-l lovească cu pumnul în spate pe Bogdan Rotar, după un fault al sibianului, dar s-a abținut în ultimul moment și a scăpat fără avertisment, ”galben” primind doar atanatul Șelimbărului ('89).
Același Mera putea egala în ultimele secunde, însă a reluat peste transversală, cu capul, din careul mic (90+5). Un rezultat de egalitate ar fi menținut deschisă lupta pentru evitarea locului de baraj, dar așa CSC-ul e salvată și va juca și la anul în Liga 2, în vreme ce bănățenii au emoții mari la ultimele meciuri din play-out.
POLITEHNICA TIMIȘOARA – CS COMUNAL ŞELIMBĂR 1-2 (0-2)
Au marcat: Doru Andrei '79 / Alexandru Ciocâlteu '1, Alexandru Curtean '45.
POLITEHNICA: 1. Harrison Devenish-Meares – 15. Nicolae Sofran, 14. Ioan Mera (cpt.), 4. Cristian Bocșan, 18. Claudiu Pamfile – 21. Rareș Lazăr, 24. Alin Ignea (8. Adrian Zaluschi '64; 20. Andrei Sîntean '82) – 5. Denis Radu (9. Erik Gerbi '46), 11. Doru Andrei, 7. Octavian Ursu – 17. Balsa Rogosic (10. Cosmin Bîrnoi '77). Antrenor: Nicolae Croitoru. Rezerve neutilizate: 23. Rareș Murariu, 26. Cătălin Oanea, 22. Gabriel Plumbuitu, 17. Ervin Bakos, 3. Cosmin Huminic.
CSC ȘELIMBĂR: 25. Rareș Gal – 20. George Monea (cpt.), 6. Ciprian Natea (24. Bogdan Vișa '68), 4. Tudor Telcean, 3. Igor Arhirii – 16. Ruben Vecerdea (33. Alexandru Luca '56), 21. Ion Cărăruș, 7. Alexandru Curtean, 11. Frank Yameogo (98. Bogdan Rotar '87) – 13. Yazalde Gomes (46. Adrian Cârstean '87), 26. Alexandru Ciocâlteu (9. Toni Suciu 87). Antrenor: Eugen Beza. Rezerve neutilizate: 1. Alexandru Șerban, 51. Firmin Mubele, 17. Daniel Tătar, 10. Lucian Buzan.
Arbitru: Cristian Codrea (Baia Mare). Asistenți: George Suciu (Câmpia Turzii), Csaba Antal (Baciu/ Cluj). Rezervă: Cătălin Aurelian Flonta (Cluj-Napoca).
Observatori: Dan Monea (Aiud), Viorel Lolea (Reşiţa).
Stadion: ”Ştiinţa” Timişoara.