Articol
Unul dintre cele mai bogate fructe în vitamina C este guava. 100 de grame de fruct conțin circa 228mg de vitamina C. Deși este un fruct exotic, acesta poate fi găsit și în cadrul supermarketurilor mari, precum Kaufland.
Ardei – poate părea surprinzător, însă ardeiul este leguma cea mai mare concetrație de vitamina C. 100 de grame de ardei conține circa 128mg de vitamina C. În plus, ardeiul roșu are o concetrație cu 50% mai mare decât cel verde sau galben.
Kiwi – 100 de grame de fruct conține circa 95mg de vitamina C. Acesta poate fi consumat ca atare, în cadrul unei salate de fructe sau ca și ingredient într-un smoothie.
Broccoli – 100 de grame conține 89mg de vitamina C. Broccoliul este tot mai căutat de către clienți, fapt care l-a făcut să fie una dintre legumele care se găsește constant în magazine.
Mazăre verde – 100 de grame de mazăre conține 60mg de vitamina C. Boabele de mazăre verde pot fi folosite în cadrul a multor rețete, atât tradiționale cât și internaționale. Mazărea verde poate fi cumpărată proaspătă, congelată sau în conserve și la borcan.
Căpșunile – 100 de grame de fruct conține aproximativ 59mg de vitamina C. Dezavantajul căpșunilor românești este că sunt disponibile doar pentru o perioadă scurtă din an.
Portocale – 100 de grame de fruct conține circa 53mg de vitamina C. Portocalele sunt fructele care se regăsesc ușor în majoritatea magazinelor și se află pe primele locuri în topul preferințelor românilor.
Roșii – 100 de grame de roșii au aproximativ 23mg de vitamina C. Și roșiile se regăsesc în topul alimentelor consumate de români, indiferent de sezon. Chiar dacă roșiile de grădină sunt cele mai apreciate, clienții nu ezită să consume nici roșii de import.
Toate aceste legume și fructe se regăsesc ușor în cadrul supermarketurilor și nu numai. În oferta Lidl vei regăsi o selecție bogată de fructe și legume pe care le poți introduce în alimentația zilnică pentru a avea un stil de viață mai sănătos.
Nu uita că nutriționiștii recomandă ca la fiecare masă să consumi cât mai multe legume. Procentul de legume sănătoase din farfurie trebuie să fie mai mare decât al alimentelor care conțin grăsimi și carbohidrați.
Pe lângă aportul de vitamina C din fructe și legume, oamenii aleg și suplimentele alimentare pentru a-și lua doza de vitamine.