Articol
Trei dintre jucătorii români din lot, inclusiv căpitanul Mirel Dragoste, care a și fost prezent în conferința de presă în care jurnaliștilor le-a fost prezentat trofeul primit din partea Federației Române de Baschet pentru locul al treilea obținut la finalul sezonului 2022/2023, vor continua să joace în galben și albastru și în sezonul viitor. Este vorba despre căpitanul echipei, Mirel Dragoste, pivotul Rareș Uță și Aurelian Gavriloaia.
”În momentul de față, avem trei jucători despre care știm că vor face parte din lot și în sezonul următor. Unul este Mirel Dragoste, al doilea este Rareș Uță, cel care, în ianuarie, când a semnat cu Sibiul, a și anunțat că a semnat până în sezonul viitor, iar al treilea este Aurelian Gavriloaia.
Bineînțeles că am avut discuții și cu Tomas referitor la ceilalți componenți ai echipei, pentru viitor, avem în mintea noastră niște direcții, niște idei. Așteptăm să finalizăm contractul cu antrenorul Tomas Rinkevicius și apoi să ne punem în practică, să încercăm să păstrăm cât mai mulți componenți din echipa actuală și să îmbunătățim, la pozițiile care considerăm că pot fi îmbunătățite, să le îmbunătățim prin transferurile de jucători”, a declarat directorul BC CSU Sibiu, Horațiu Floca.
Pariul pe Bădițașcu
Deși încă nu a împlinit 18 ani, Bogdan Bădițașcu a făcut parte, în ultimele două sezoane, din lotul mare al lui CSU Sibiu și, cu siguranță, va continua alături de ”galben-albaștri” și în ediția viitoare de campionat. Horațiu Floca, directorul BC CSU Sibiu, susține că juniorul este pariul Centrului de Copii și Juniori al lui CSU.
”Al 12-lea jucător din lot este Bădițașcu, luna aceasta împlinește 18 ani. El deja este de 2 ani în programul echipei mari. Laurențiu (n.a. Buduleci, președintele secției de baschet a BC CSU Sibiu) și clubul l-au trimis, vara trecută, la un camp de pregătire în Spania, două săptămâni, cu Miguel (n.a. Angel Hoyo). (…) Cred că primul care ar trebui să facă pasul spre echipa mare cu adevărat este Bogdan Bădițașcu, dar în condițiile în care trebuie să muncească, să dovedească și să-și aștepte un pic rândul, nu poate sări niște etape, mai ales ajungând într-o echipă care va juca în cupele europene, care își dorește să fie în rândul primelor formații din campionat. Pentru jucătorii tineri, poate este mai ușor să meargă la echipe din partea a doua a clasamentului, unde nu există concurență așa de mare, unde ar putea să joace mai multe minute și unde și-ar putea câștiga experiența pe teren. Dar, în același timp, și să stai, să te antrenezi cu o echipă bună, chiar dacă poate prinzi mai puține minute, este benefic în dezvoltarea ta ca și jucător. Trebuie făcut un mix între aceste două situații și trebuie lăsat timpul să rezolve de la sine și să nu se sară etapele”, a spus Floca.