Articol
Jucătorii lui Claudiu Niculescu au ratat șansa de a câștiga sezonul regular cu o săptămână mai devreme de intrarea în play-off după ce au obținut doar o nouă remiză, pe terenul uneia dintre echipele din subsolul clasamentului. Sâmbătă, la Buftea, ”călăreții roșii” și Tunariul s-au anhilat reciproc, astfel că meciul s-a încheiat fără gol deși au fost câteva situații de gol care puteau duce la deschiderea scorului.
Cu un cuplu de atacanți de Superligă format din Adrian Petre, fostul jucător al lui Hermannstadt, și Atanas Trică, ilfovenii au început în ofensivă meciul și Roșca a avut o primă intervenție în fața fostului jucător al Universității ('2).
Liderul Ligii 2 a replicat prin Rodri Hernando, ibericul căutând colțul lung cu o execuție fină, însă mingea a trecut alături ('6).
În urma primei lovituri de la colțul terenului a meciului, Mihai Ene a trimis din voleu minge respinsă de devensiva ”călăreților roșii”, dar mingea s-a scurs pe lângă poarta lui Roșca ('10).
Jocul s-a mutat repede în celălalt careu și Monea l-a pus în situație de finalizare pe Casian Soare, dar juniorul a trimis pe ângă stâlpul din stânga lui Isvoranu din dreptul punctului cu var ('11).
Primul șut pe poartă l-au expediat ilfovenii, Andrei Sin trimițând la colțul scurt de la aproape 25 de metri, lateral stânga, dar Roșca n-a fost luat prin surprindere ('14).
Alte doupă șuturi care au ocolit cadrul porților au fost cele ale lui Soare ('18), respectiv Sin ('20), ambele din afara careului.
La mijlocul reprizei, Barfă a trimis slab, cu capul, iar Palmeș i-a servit ”pe tavă”, cu pieptul, mingea lui Roșca ('24), dar posibilitatea de a fi mult mai periculos a avut-o Adi Petre, dintr-o lovitură liberă de la 18 metri, poziție ideală, însă s-a lăsat mult pe spate și nu numai că a trimis peste zid, dar mingea s-a dus și mult peste transversală ('26).
Roșca a avut cu adevărat emoții la o fază care nu anunța nimic periculos. În încercarea de a degaja, Gîț a trimis în picioarele lui Vasile Constantin, mingea a ajuns apoi la Borcea, care nici una, nici două a trimis-o în transversală, portarul Șelimbărului era bătut, apoi Adi Petre a încercat o execuție pretențioasă, din”foarfecă”, dar nu i-a ieșit ('35).
Jucătorii lui Claudiu Niculescu nu au rămas datori și Soare a deviat de la prima bară, la centrarea lui Rodri Hernando, Isvoranu fiind pe fază ('39), portarul Voluntariului reținând fără probleme și la reluarea cu capul a lui Visic, două minute mai târziu, de data asta la centrarea lui Monea din celălalt flanc.
În ultimul minut de dinaintea pauzei, Wiktorski a reluat spre poarta lui Roșca un balon ajuns în careu dintr-o lovitură liberă, dar n-a prins cadrul porții.
Trei schimbări la pauză, la Șelimbăr
Fără doar și poate Claudiu Niculescu a fost extrem de nemulțumit în vestiar, de vreme ce a făcut trei modificări la pauză, apelând la Deac, Cătălin Alexe și Rotund.
Doi dintre cei nou-intrați s-au aflat în prim-plan la prima ocazie din repriza secundă, când Isvoranu a respins în față mingea șutată din flancul drept de Deac, apoi Rotund a trimis imprecis din marginea careului mare ('48).
În celălalt careu, Trică a încercat un călcâi, dar faza a fost finalizată de Borcea, mingea șutată de acesta ducându-se pe lângă stâlpul din stânga lui Roșca ('50).
Deac l-a luat involuntar la țintă pe Visic, încercând să reia spre poarta lui Isvoranu ('53), iar Trică a forțat obținerea unui penalti, după un duel cu Gîț, dar ”centralul” Mihuleac n-a văzut nimic în afara regulamentului ('57).
Un atac prelungit al gazdelor a fost răsplătit doar cu un corner, și acela rămas fără rezultat ('59). Scăpați cu bine, șelimbărenii au declanșat contraatacul, dar nu le-a reușit ieșirea din defensivă și Vasile Constantin a căutat colțul lung cu un șut de la aproape 30 de metri, lateral stânga, însă a greșit ținta ('59).
Gabi Deac a fost mai aproape de gol, dar mingea reluată de acesta, din centrul careului, a fost ușor deviată de un adversar și a căzut pe plasă ('66), iar Rodri Hernando a ratat ținta din marginea suprafeței de pedeapsă ('67).
Asalt final al ”călăreților roșii”
Intrat de puțin timp, Schiev a fost cât pe ce să recepționeze mingea trimisă de Panos în spatele fundașilor centrali ai Voluntariului, dar Leca a intervenit la timp ('71).
Trei minute mai târziu, Rodri Hernando a recepționat o minge de la Deac și a tra sla prima bară de la 8 metri, dar Isvoranu a salvat de la prima bară ('74).
Deac a mai avut o oportunitate de a debloca tabela, dar a reluat peste transversală. Mijlocașul ar fi vrut lovitură de la colțul terenului, dar ”centralul” Mihuleac a indicat repunere de pe 6 metri ('79).
Și ilfovenii au încercat să dea lovitura pe final, însă Roșca a avut alte două intervenții reușite la reluările lui Wiktorski, cu capul, în urma unei lovituri libere ('83), și Bustea, ultimul trimițând, ce-i drept, pe centrul porții, de la distanță ('84).
De cealaltă parte, Isvoranu n-a avut emoții la șutul lui Tudor Călin de la 30 de metri ('84), iar Rodri Hernando a reluat prea înalt din marginea careului mare ('90+2).
Ilfovenii le puteau administra ”călăreților roșii” al doilea eșec din acest sezon în ultimele secunde, când Atanas Trică a avut o lovitură liberă din preajma careului advers, însă a trimis dezamăgitor, în zid (90+3), astfel că Șelimbărul și-a mai trecut în cont un 0-0, pe lângă celelalte patru de până acum, din acest an competițional.
Campioana neoficială a sezonului regular se va decide, astfel, peste o săptămână, cele două ”finale” fiind CSC – Chindia și Slobozia – Corvinul. ”Călăreții roșii” sunt favoriți să intre de pe primul loc în play-off, însă tristețea este că, și dacă se vor menține în fruntea clasamentului până la final, nu au dreptul de a promova.
CS TUNARI – CSC 1599 ȘELIMBĂR 0-0
CS TUNARI: 33. Dan Isvoranu – 55. Kamil Wiktorski, 5. Mihai Leca (cpt.), 99. Alexandru Sima (4. Deniz Giafer '80), 83. Mihai Ene (19. Gabriel Plumbuitu '70), 34. Robert Barfă (71. Mario Bobea '70), 28. Vasile Constantin, 11. Valentin Borcea (8. Sorin Bustea '61), 20. Andrei Sin (10. Dragoș Gheorghe '61), 21. Atanas Trică, 9. Adrian Petre. Antrenor: Ștefan Odoroabă. Rezerve neutilizate: 1. Mihai Ciontoș, 22. Luca Florică, 88. Marian Ilie, 13. Eduard Feraru.
CSC ȘELIMBĂR: 1. Alexandru Roșca – 4. Raul Palmeș, 5. Alexandru Gîț, 6. Ciprian Natea (cpt.), 2. Florinel Mitrea (13. Cătălin Alexe '46) – 18. Mickael Panos, 8. Tudor Călin – 20. George Monea (7. Gabriel Deac '46), 22. Casian Soare (17. Raul Rotund '46), 21. Rodri Hernando – 14. Stefan Visic (27. Marvin Schieb '67). Antrenor: Claudiu Niculescu. Rezerve neutilizate: 68. Marius Aldescu, 33. Emanuel Baba Ayine, 55. Raul Gherman, 30. Valentin Drăghescu, 71. Robert Gliga.
Stadion: ”CNAF Buftea” (iarbă).
Arbitru: Gabriel Mihuleac (Iaşi). Asistenți: Iulian Contofan (Iaşi), Ana Pușcașu (Iaşi). Rezervă: Mihai Moisă (Iaşi).
Observator CCA: Liviu Ciubotariu (Galaţi).
Observator FRF: Bogdan Gheorghita (Vaslui).