Pentru vlăstarele Armatei României, Imnului Național, introducerea Drapelului de luptă, rostirea Jurământului Militar în fața elitelor militare, a mediului clerical, precum și a oficialităților locale, dar și în fața celor dragi – prezenți la ceremonial, au avut darul de a le intensifica emoțiile. Vineri a fost o zi în care jurământul de credință a răsunat cu intensitate maximă.
Jurământul sudenților și elevilor militari
‐——————
Au jurat să apere țara cu prețul vieții 299 militari de la Academia Forțelor Terestre "Nicolae Bălcescu"; 253 militari de la Academia Tehnică Militară "Ferdinand I" precum si cei 143 militari de la Academia Forțelor Aeriene "Henri Coandă" dar cei 75 militari de la Academia Forțelor Navale "Mircea cel Bătrân". La acest contingent trebuie alăturați și cei 29 militari de la️ Universitatea Naţională de Apărare "Carol I".
Felicitați și încurajati de comandantul HQ MNC-SE și de comandantul AFT
‐———–
După opt săptămâni de instrucţiei, cei 299 de studenţi (111 fete şi 188 băieţi) din anul I de studiu ai Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” prin jurământul rostit au repus în lumină dorința fermă de a acționa sub impulsul celor trei valori supreme: Patrie, Onoare, Datorie. Comandantul (rectorul) Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, gl.bg.prof.univ.dr.ing. Ghiță Bârsan a legat evenimentul de următorii pași din pregătirea academico militară si de modul de dobândire a competențelor prin module conforme realităților operațional militare.
Comandantul Corpului Multinațional de Sud-Est (MNC-SE), gl.mr. Dragoș-Dumitru Iacob, în intervenția sa a reiterat responsabilitățile care cad pe umerii mediului militar, cei care sunt scutul României așa cum au fost atâtea generații care au slujit cu onoare țara. Am reținut și referirile la disciplină, la camaradie militară, la respectarea Constitutiei, dar și solicitarea ca tinerii militati să fie responsabili, să practice și să promoveze vitutea mereu și oriunde.