Articol
Conferința de presă cu tema „Starea Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, mandatul 2020-2024”, susținută de prof. univ. dr. habil. Sorin Radu, rectorul ULBS a avut loc în data de 28 martie, în Sala Senatului din incinta Facultății de Medicină. În cadrul evenimentului au fost prezentate prioritățile și obiectivele manageriale importante pentru anul 2024.
Alături de rectorul ULBS, au fost prezenți prof. univ. dr. habil. Andrei Terian Dan, prorector Cercetare, Inovare și Internaționalizare, prof. univ. dr. Horațiu Dura, prorector Programe de studii, prof univ. dr. Raluca Sassu, prorector Studenți și Relația cu Comunitatea, prof. univ. dr. Mihaela Herciu, director Consiliul Studiilor Universitare de Doctorat, prof. univ. dr. Eugen Avrigean, prorector Administrare și Dezvoltare Organizațională și prof. univ. dr. ing. Sever Gabriel Racz, președintele Senatului ULBS.
Principalele puncte ale mandatului au fost implementarea procesului de digitalizare, dezvoltarea programelor de studiu în limbi străine, demararea unor proiecte consistente, îmbunătățirea serviciilor de cazare și masă (reabilitarea căminelor 6 și 7), derularea unor serii de programe pentru voluntariat, demararea mobilităților Erasmus etc.
„Am pus un accent deosebit pe dezvoltarea programelor de studii, în special pe cele în limbi străine, care au fost de succes, dar și pe reabilitarea și îmbunătățirea căminelor studențești. Strategia de dezvoltare a prins formă, am încurajat angajarea tinerilor, dar și promovarea în carieră și performanță. Sunt peste 400 de posturi scoase la concus în ultimii trei ani și jumătate. În cei patru ani, ULBS a demonstrat că are resursă umană capabilă să câștige și să implementeze proiecte majore de cercetare” a explicat prof. univ. dr. habil. Sorin Radu, rectorul ULBS.
În ceea ce privește studenții, prof univ. dr. Raluca Sassu, prorector Studenți și Relația cu Comunitatea spune că: „Pentru noi, studenții sunt centrul activității noastre. Considerăm că din punct de vedere al infrastructurii pe care o deține universitatea, oferim cele mai bune condiții. Ne dorim să dezvoltăm și mai mult aceste servicii, să venim în sprijinul studenților pentru adaptarea acestora.”
În prezent universitatea funcționează cu 84 de programe de licență și 64 de programe de master, iar din punct de vedere al infrastructurii există și câteva proiecte aflate în derulare precum: proiecte de reabilitare și modernizare a spaților de cazare din căminul 4, cantina studențească și Facultatea de Științe.