Articol
În scopul organizării în condiții optime a alegerilor pentru Președintele României, respectiv pentru Camera Deputaților și Senat, autoritățile administrației publice locale din Avrig au decis înființarea pe teritoriul administrativ a unui număr de 11 secții de votare.
Astfel, în Avrig, vor funcționa șase secții de votare, la Mârșa – 2, iar în satele Bradu, Săcădate și Glâmboaca, câte o secție.
În Avrig, secțiile de votare ce vor fi pregătite pentru cele două scrutinuri importante sunt următoarele: 159 – Grădinița nr. 3 program prelungit, strada Samuel Brukenthal, nr. 149; 160 – Școala Gimnazială Avrig, strada Lazăr Gheorghe, nr. 37; 161 – Şcoala Gimnaziala Avrig, strada Lazăr Gheorghe, nr. 37; 162 – Grădinița nr. 1 program normal, strada Samuel Brukenthal, nr. 41; 163 – Liceul Teoretic ”GHEORGHE LAZĂR” Avrig, strada Horea, nr. 15; 164 – Liceul Teoretic ”GHEORGHE LAZĂR” Avrig, strada Horea, nr. 15.
La Bradu (Școala Gimnazială, loc. Bradu, nr. 3) va funcționa Secția 165, la Glâmboaca (Școala Primară, loc. Glâmboaca, nr. 144), Secția 166, la Mârșa (Liceul Tehnologic, loc. Mârșa, strada Corneliu Coposu, nr. 1), secțiile 167 și 168, iar la Săcădate (Școala Primară, loc. Săcădate, nr. 60), Secția 169.
Informații utile
Conform prevederilor legale în vigoare, la alegerile pentru Președintele României, Camera deputaților și Senat au dreptul să voteze toți cetățenii români care au 18 ani împliniți până în ziua alegerilor inclusiv. Nu au dreptul de vot debilii sau alienaţii mintal, puşi sub interdicţie, şi nici persoanele condamnate la pierderea drepturilor electorale, prin hotărâre judecătorească definitivă.
Pentru alegerea Președintelui României, alegătorul aflat în țară poate vota numai la secția de votare la care este arondată strada sau localitatea unde își are domiciliul sau reședința (dacă în ziua votării se află în acea unitate administrativ – teritorială), la orice secţie de votare (în cazul în care se află în altă unitate administrativ – teritorială decât cea unde îşi are domiciliul sau reşedinţa), la secția de votare unde își desfășoară activitatea (în cazul în care îndeplineşte funcţia de membru al biroului electoral al secţiei de votare sau de operator de calculator al biroului electoral al secţiei de votare ori asigură menţinerea ordinii) sau la orice secție care îi asigură accesul la vot (în cazul în care alegătorul are mobilitate redusă).
Pentru alegerea membrilor în Camera Deputaților și Senat, cetățenii cu drept de vot își pot exercita opțiunea numai la secția de votare la care este arondată strada sau localitatea unde își au domiciliul ori reședința. În cazul în care, în ziua votării, alegătorii se află în altă unitate administrativ – teritorială din cadrul aceleiași circumscripții electorale, aceștia pot vota la orice secție de votare din cadrul circumscripției electorale unde își au domiciliul sau reședința.
Orice cetățean cu drept de vot poate afla secția de votare la care este arondat și adresa acesteia prin accesarea Registrului electoral, la adresa www.registrulelectoral.ro.