Probabil că lucrul la care le este cel mai greu să renunțe persoanelor care decid să aibă o dietă pe bază de plante, după carne, bineînțeles, este ciocolata. Știm deja că printre dulciurile adorate de către omenire se numără și o ciocolată delicioasă, cremoasă, cu alune sau cu tot felul de ingrediente care o fac să pară exotică. Dacă ai ajuns la decizia de a fi vegan, nu trebuie să îți faci griji că nu vei mai putea savura vreodată o gustul ciocolatei. Pe piață există o mulțime de variante care înlocuiesc ingredientele pe care tu nu le mai consumi de acum.
Iată de ce poți să mănânci liniștit ciocolată vegană:
Nu foarte multă lume cunoaște acest lucru, dar ciocolata este la bază un desert care se poate realiza 100% pe bază de plante, deoarece este făcută din boabe de cacao, un arbust care își trage originile din pădurile tropicale din America Latină. Laptele, cel care îi pune în dificultate pe vegani, a fost adăugat de-a lungul istoriilor rețetelor de ciocolată pentru a-i oferi un gust mai dulce și a mai astâmpăra caracterul „uscăcios” al compoziției. Atât timp cât ciocolata nu are lapte de vacă în compoziție, este o ciocolată bio și vegană, așadar uită-te după etichetele care au cât mai puține ingrediente, cum sunt cele de la scufita-rosie.ro, care nu conține nici produse de origine animală, nici alte ingrediente dăunătoarele organismului uman.
Înlocuitorul laptelui în ciocolata vegană
Dacă te temi că nu îți va plăcea gustul ciocolatei vegane pentru că laptele era preferatul tău când venea vorba de dulciuri și nu puteai niciodată să înțelegi de ce unii oameni agreează ciocolata amăruie, află că dulceața se păstrează tocmai prin înlocuirea cu alte băuturi naturale, cum sunt laptele de ovăz, cel de migdale, cel de nucă de cocos și lista variantelor poate continua. În supermarketuri apar din ce în ce mai multe firme care comercializează laptele pe bază de plante, așadar era absolut firesc ca și marii producători de ciocolată să le integreze în rețete.
Este mai bună ciocolata bio decât cea obișnuită?
Așa cum s-a menționat mai sus, ciocolata bio, la fel ca toate produsele care au înlăturat componenta animală din procesul de preparare al lor, propune consumatorilor și alte alternative mult mai sănătoase și benefice organismului. În acest tip de desert zahărul rafinat poate fi înlocuit cu extracte din fructe fără aditivi artificiali, cu siropul de agave sau de arțar. Untul de asemenea nu este cel clasic, ci se folosește untul vegan, de obicei realizat din ulei de cocos, lapte vegetal și făină de migdale.
Acestea fiind spuse, ciocolata vegană poate să fie consumată de către persoanele care au o alimentație pe bază de plante, pentru că pot să se bucure de delicioasa aromă a gustării preferate de majoritatea populației. Este foarte important ca în ziua de astăzi să ne bucurăm de lucrurile care ne fac plăcere în timp ce avem grijă și de eticheta produselor pe care le cumpărăm.
Sursa foto: pexels.com