Articol
Embassy Connections Canada este o organizație creștină interconfesională non-profit care (sub deviza ”we serve”) conectează guvernul canadian, precum și liderii corporativi, cu ambasadorii străini în/din Canada cu scopul de a îmbunătăți zonele de pace și cooperarea cu alte state. Mai mult, structura asociativă prijină diplomații în efortul acestora de a stabili conexiuni în/cu mediul politic, economic și cultural prin organizarea sau participarea la evenimente în care se pot promova cultura și valorile țării pe care o reprezintă.
În virtutea acestei reputații, câștigată în decursul anilor de Embassy Connections, Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu a dat curs solicitării acestui ONG de a primi vizita unei delegații parlamentare canadiane, scopul fiind informativ-documentar. Delegația a fost compusă din deputați canadieni, artiști, reprezentanți din cadrul corpului diplomatic și din asociații, fundații și organizații internaționale canadiene ( n.n. anume: Embassy Connections Canada, Primacorp Ventures, Great Commission Foundation, The Canadian Parliamentary Spouses Association, Asociația Cursul Alpha, Military Ministry International Romania și Embassy Connections Association). Distinșii oapeții au fost interesați de procesul didactic și curricula educațională. Ei au mai manifestat un viu interes față/pentru activitatea de cercetare, dezvoltare și inovare din cadrul Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, context în care au vizitat complexul academic, spațiile de studii, baza materială și sportivă, constatând existanța unei reale corelații cu necesitățile formative pe care mediul academic militar le pune la dispoziția tinerilor studenți.
Discuții tematice cu reprezentanții Camerei Comunelor din Canada
Deputații canadieni Marc Dalton și Kevin Vuong, reprezentații Camerei Comunelor, prezenți în cadrul delegației, au avut o discuție mai tehnică/tematică cu general de brigadă, prof. univ. dr. ing. Ghiță Bârsan, Comandantul Garnizoanei Sibiu și Rectorul Academiei Forțelor Terestre Nicolae Bălcescu Sibiu. Foștii militari de carieră conferențiază (în prezent) pe teme legate de NATO, în diverse foruri internaționale precum: The Aspen Institute, The Royal Commonwealth Society și The Royal Society of Art. În final se cu vine a reitera opiniei publice faptul că această țară din America de Nord, de unde provin distinșii oaspeți, este o monarhie constituțională bazată pe o democrație parlamentară cu un sistem federal de guvern parlamentar, și că tradițiile ei democratice sunt deosebit de solide. Sistemul ei politic (n.n: precum și cel din România) este derivat din modelul Westminster folosit în Marea Britanie. Nota bene în esență, șeful statului (de cele mai multe ori un monarh sau un președinte), este o persoană ceremonială, care este teoretic, nominal sau de jure sursa puterii executive a sistemului. În realitate, această învestitură nu conferă puteri executive reale, chiar dacă autoritatea executivă este exercitată în numele său.