A început producția de grinzi pentru secțiunea 2 a autostrăzii Sibiu – Pitești

Acasa >

Articol

Iarna blândă din acest sezon a permis constructorilor la lucrările de infrastructură rutieră să lucreze fără probleme deosebite, chiar dacă această perioadă a anului, în mod normal activitatea de acest fel era întreruptă.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Așa se întâmplă și în cazul asocierii de firme ce execută lucrările de construcție la secțiunea 2 (Boița – Cornetu) a autostrăzii Sibiu – Pitești, unde încep să fie produse și primele elemente constructive de mărime foarte mare.

Zilele trecute, la fabrica din Sibiu special amenajată, parte a șantierului acestei secțiuni din autostradă, au fost produse primele două grinzi ce vor fi utilizate la construcția șoselei.

La jumătatea acestei săptămâni, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova (structură a Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, pe a cărei rază de competență se află secțiunea Boița – Cornetu a autostrăzii), a anunțat începerea producției de grinzi.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

„Asocierea de constructori turci Mapa – Cengiz va produce în această fabrică un număr de 1.059 grinzi din beton necesare structurilor care vor fi construite pe traseul secțiunii de autostradă dintre Boița și Cornetu (30,35 km).

Antreprenorul a montat în șantier și o fabrică de confecții metalice, care va fi pusă în funcțiune în scurt timp.

Pe traseul secțiunii 2 a autostrăzii Sibiu – Pitești, vor fi construite: 49 viaducte și poduri, 1 ecoduct peste DN7, linia CF, Râul Olt, și 7 tuneluri.

Secțiunea Boița – Cornetu face parte din sectorul montan al autostrăzii Sibiu – Pitești, alături de secțiunea 3 (Cornetu – Tigveni), care are o lungime de 37,4 km.

Cele 2 secțiuni au cel mai dificil grad tehnic de execuție din întregul proiect al autostrăzii Sibiu – Pitești, menționează responsabilii DRDP Craiova.

Conform informațiilor furnizate în urmă cu ceva timp de aceiași responsabili, la fabrica din Sibiu fiecare grindă pentru autostradă se toarnă într-un canal a cărui lungime depășește 80 de metri, fiind posibilă turnarea, în același timp, a două grinzi. În sectorul fabricii destinat construcțiilor metalice se preconizează producerea a aproximativ 40.000 de tone de elemente de construcție metalică pentru tabliere din oțel, precum și a 5.000 de tone de elemente de oțel pentru diferite elemente din tuneluri. 

Foto: captură video DRDP Craiova

Autor
06 februarie 2025 la 08:38

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Dumitru CHISELIȚĂ
acum 13 ore
ITM Sibiu: noul registru general de evidență a salariaților poate fi folosit
Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu a anunţat că începând cu luna aceasta, Inspecția Muncii pune la dispoziția salariaților...
Actualitate
4 min de citit
Autor Dumitru CHISELIȚĂ
acum 2 zile
Aproape 84.000 de carduri educaționale au fost încărcate cu bani pentru preșcolarii și elevii din medii defavorizate
Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a încărcat marţi 83.967 de carduri educaționale, fiecare în valoare de 500 lei,...
Economie
2 min de citit
acum 2 zile
VIDEO | Transformarea Sibiului. 11 zone intră în modernizare, vezi care sunt și cum vor arăta
Municipiul Sibiu demarează o amplă serie de proiecte pentru reconfigurarea spațiilor urbane. Obiectivul? Transformarea orașului într-un loc mai...
Actualitate
5 min de citit
Autor Adrian POPESCU
acum 5 zile
Contract de aproape 2,5 milioane de lei pentru Spitalul Militar pentru îmbunătățirea infrastructurii laboratorului de microbiologie
Comandantul Spitalului Clinic Militar de Urgență ”Dr. Alexandru Augustin” Sibiu, colonel medic șef lucrări dr. Doru Florian Cornel...
Actualitate
2 min de citit