Sâmbătă, 4 noiembrie, ora 11.00, drumeție pe Dealul Fofezu, cu intrare în Canionul Ursului. ”Dragi drumeți, vă invităm la o drumeție la care puteți participa cu toată familia și care va porni din satul Ilimbav și vă va duce până pe vârful Fofezu la 800 de metri altitudine. Vom fi pe parcursul traseului însoțiți de o trasură și de un cal pe care fiecare va putea călări. De asemenea, domnul Eugen fermierul care ne va însoți ne va povesti despre istoria și tradiția locală. La întoarcerea din drumeție vom vizita Canionul Ursului. UNDE ȘI CÂND NE INTÂLNIM? Ne întâlnim la ora 11.00 în Ilimbav. (Ferma Bio Food Ilimbav). Dacă nu aveți mașină pentru transportul la Ilimbav, vă rugăm contactați ghidul. ECHIPAMENT NECESAR: Echipamentul necesar constă în ghete care să acopere glezna, o pelerina de ploaie, și haină de schimb, rucsac cu apă, ciocolata sau baton de cereale sau cu proteine. COSTURI: 70 lei/adult sau copii peste 12 ani, reprezentand ghidajul. 30 lei/copil sub 12 ani. 50 lei/adult sau copil peste 12 ani – picnic (optional) – se va plăti la fața locului dacă se dorește. 20 lei/copil picnic (opțional) sub 12 ani. GHID: Catri Naicu – ghid montan”, este mesajul postat pe pagina de socializare a Programului Anii Drumeției.
Duminică, 5 noiembrie ora 09.00, drumeție în culori de toamnă în Munții Cindrel: circuit Boița. ”Dragi drumeti, revenim la Boița, dar de data aceasta într-un decor de toamnă. Deși suntem în noembrie, culorile calde ale toamnei persistă și ne vor bucura din nou privirea. Vizităm și cătunul Răcorele, unde sperăm să ne întâlnim din nou cu cei 2 bătrânei care se încăpățânează să locuiasca acolo. Urcăm pe o cărare folosită de localnici până pe Vârful Ravicutii din Munții Lotrului. Zona este deosebit de frumoasă, specifică Marginimii, cu colibe de fân și staule de oi, iar priveliștiile sunt superbe, mai ales acum în culorile toamnei: vedem Vârful Suru din alta perspectivă, admirăm Cozia în depărtare pe Valea Oltului și vom ramane impresionați de culmea vârfului Șterpu, către sud. Și specific drumețiilor de la Boița ne vom bucura privirea cu priveliștiile cu Oltul la intrare în defileu. Drumeția va fi presărata de povești și relatari despre istoria locului, atât de bogată având în vedere pozitia strategica a satului, pe granita de sud a Transilvaniei. Iar drumeții care vor participa vor putea savura o cafea aromată și o placintă cu mere într-o zona cu o priveliște superbă. Este un traseu de nivel mediu, lung de 14 kilometri ce presupune o diferență de nivel de 700 de metri. Sunt câteva secțiuni prin padure mai abrupte, ce ne vor crește pulsul, prin urmare doritorii trebuie sa aibă o bună condiție fizică și o minimă experiență de mers pe munte. UNDE ȘI CÂND NE ÎNTÂLNIM? Ne întâlnim la ora 9, în parcarea de langa KFC Șelimbăr, de unde vom pleca grupați pe mașini spre Boița.
INFORMAȚII TRASEU: Distanță: 14 km; Diferență de nivel: 700 m; Dificultate traseu: mediu; Durata drumeției: 6-7 ore. ECHIPAMENT NECESAR: ghete de drumetie, pantaloni de drumetie specifici sezonului, bluza de corp tehnica din material sintetic sau merinos, polar, jacheta de vant si sau impermeabila, sapca sau palarie, rucsac in care sa aveti o bluza de schimb, apa (1.5 l) si mancare pentru picnic. Recomandare: Bețe trekking COSTURI: 70 de lei/persoană. Pentru copiii până în 14 ani participarea la drumeție este gratuită, cu condiția să fie însoțiți de un adult (părinții sunt responsabili pentru a evalua dificultatea traseului pentru copii). Oferim transport gratuit in limita a 8 locuri pe principiul primul venit primul sosit. Alocarea si confirmarea locurilor in microbuz se face dupa achizitia biletului de participare, printr-un mesaj trimis ghidului. GHID: Florin Ionescu”, au transmis organizatorii, pe pagina de socilaizare Anii Drumeției.
Sursa foto: facebook Anii Drumeției