Articol
Galop de sănătate pentru jucătorii lui Marius Măldărășanu în vestul țării, la Pecica. FC Hermannstadt s-a impus cu 6-0 pe terenul Progresului, o echipă din Liga 3, codașa clasamentului în grupa de Cupa României. Cu toate acestea, ”alb-roșii” au doar a treia șansă de a se califica în sferturile de finală ale competiției KO.
Măldărășanu a schimbat în totalitate ”unsprezecele” de start față de ultimul meci din Superligă, cel cu Oțelul, terminat la egalitate, la Galați (1-1), sâmbăta trecută.
Prima oportunitate de gol i-a aparținut lui Ruben Fonseca, portarul Zamfir respingând în corner mingea reluată din voleu de atacantul lusitan ('9).
Gazdele au replicat prin Arsene, dar Muțiu a reținut de la picioarele acestuia ('20).
Tabela a fost deblocată la jumătatea reprizei, când Cristi Neguț a centrat de pe dreapta, Nasiru a ezitat, în careul mic, și Ruben Fonseca l-a învins pe Zamfir cu un șut în forță, la colțul scurt ('24).
Sibienii și-au dublat avantajul în minutul 32, când Ciprian Biceanu l-a lăsat spectator pe Zamfir, șutând în vinclu, de la 35 de metri.
Capătă, după o pasă a lui Luca Modri, avea posibilitatea de a reduce din diferență, cu 4 minute înainte de pauză, dar a yrimis alături, cu latul, din marginea careului de 16 metri.
De marcat, au făcut-o tot jucătorii lui Marius Măldărășanu, Ruben Fonseca făcând ”dubla” cu o reluare din interiorul careului mare, după o lovitură liberă a lui Alex Oroian ('44).
Hermannstadt a mai punctat o dată la 6 minute de la reluare. Fonseca a primit de la Neguț și a trimis pe poartă, Zamfir a respins, Petrișor Petrescu a urmărit mingea și a fost faultat de Nasiri în careu. Lovitura de la 11 metri a fost executată de Cristi Neguț, mijlocașul transformând-o cu un șut în stânga portarului ('51).
Alex Oroian și-a trecut și el nuele pe lista marcatorilor. Jucătorul care a trecut și pe la UTA Arad l-a învins pe fostul său coleg, Rafael Zamfir, cu o reluare din marginea careului mare ('68).
Scorul final l-a stabilit Gabi Iancu (FOTO), atacantul reluând în vinclu, din marginea careului de 16 metri, în minutul 76.
Pe final, Răchită ar fi putut semna golul de onoare al Progresului, însă a trimis peste transversala porții apărate de înlocuitorul lui Muțiu, Alexandru Uțiu.
Măldărășanu a folosit următoarea formulă de echipă: Vlad Muțiu (Alexandru Uțiu '71) – Alexandru Oroian, Ionuț Stoica, Paul Antoche, Kevin Ciubotaru – Petrișor Petrescu, Alessandro Murgia, Ciprian Biceanu (Mino Sota '59), Cristi Bărbuț (Mihai Butean '59) – Ruben Fonseca (Adi Petre '59), Cristi Neguț (Gabi Iancu '71). Pe bancă s-au mai aflat Paolo Medina, Florin Bejan, Baba Alhassan și Cosmin Bucuroiu.
FC Hermannstadt este pe locul 3 în grupă, cu 4 puncte, după Petrolul Ploiești și Corvinul Hunedoara. Prahovenii joacă acasă în ultima etapă, cu Sepsi OSK, deținătoarea trofeului, care nu are șanse de a trece mai departe, iar echipa lui Florin maxim primește vizita ultimei clasate, Progresul Pecica. Hermannstadt joacă la Târgoviște, cu echipa condusă de pe margine de Vasile Miriuță.
Criteriile de departajare în faza grupelor Cupei României
Principalul criteriu de departajare este cel al numărului de puncte obținute în meciurile directe disputate între echipele aflate la egalitate de puncte. Cinci criterii de departajare au fost gândite pentru cele mai ciudate situații.
”Conform regulamentului competiției și așa cum au fost informate și cluburile participante, în faza grupelor principale se vor aplica criteriile de departajare prevăzute în art. 27 alin. 3 din ROAF, iar dacă și după aplicarea acestora egalitatea se va menține, departajarea se va face conform art. 27 alin. 4 din ROAF.
Art. 27 alin. 3 prevede: ”Dacă două sau mai multe echipe acumulează acelaşi număr de puncte după ce au jucat toate meciurile programate în campionat/sezonul regular, clasamentul se va stabili pe baza aplicării, în ordine, a următoarelor criterii:
a. Numărul mai mare de puncte obţinute în jocurile directe disputate între echipele aflate la egalitate de puncte;
b. golaverajul mai bun în jocurile directe;
c. numărul mai mare de goluri marcate în jocurile directe;
d. golaverajul general mai bun (diferenţa între golurile marcate şi primite în toate jocurile din campionat);
e. numărul mai mare de goluri marcate în toate jocurile de campionat.”, se arată în postarea publicată în npimebrie 2022 pe frf.ro.