Asociația "Tură în Natură" invită sibienii la evenimentul de relansare al traseului cicloturistic de pe Valea Hârtibaciului

Asociația "Tură în Natură" invită sibienii mâine, de la  orele 10:00, la evenimentul de relansare al Traseului cicloturistic "Mocănița – Valea Hârtibaciului", care a fost re-marcat vara aceasta de membrii asociației și comunitate.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Traseul de tip circuit pornește de la finalul noii piste de biciclete de pe malul Cibinului (Gușterița), trece pe lângă adăpostul de câini, apoi coboară paralel cu cartierul Bavaria, traversează o pajiște frumoasă pentru a ajunge în Mohu, continuă pe Valea Hârtibaciului paralel cu linia mocăniței, ajunge în Cașolț, apoi pe asfalt până în Daia și satul Nou iar de acolo pe câmp și prin pădure până înapoi în Gușterița.

Traseul are o lungime de aproximativ 45 km și o diferență de nivel de 745 m, ceea ce îl clasifică drept un traseu de dificultate medie. Recomandăm biciclete de tip mountain bike sau trekking, normale sau electrice. Pentru cei care care nu pot parcurge o distanță atât de mare, ghizii nostri vor indica scurtături către Sibiu.
 
În cadrul turei participanții beneficiază de serviciile ghizilor de la Tură în Natură și vor putea vedea peisajele frumoase de toamnă ale Văii Hârtibaciului și a pădurii Gușteriței, dar si anumite obiective turistice, istorice, culturale sau naturale printre care Biserica Evanghelică din Guşteriţa, Biserica Ortodoxă din Mohu, linia ferată îngustă a Mocăniţei de pe Valea Hârtibaciului, Biserica Evanghelică din Caşolţ, Trovanţi din Caşolţ și Biserica Cetate din Daia.

Cei care nu pot participa la tura de sâmbătă, descărca traseul în format digital pe site-ul asociației (turainnatura.ro) sau din aplicația asociației "Tura in Natura" disponibilă pe Android sau iOS.

Imagine intercalată
Imagine intercalată

Proiectul "Re-marcarea traseului de cicloturism Mocănița – Valea Hârtibaciului" este finanțat prin fondurile strânse de alergători și
susținători prin intermediul Maratonului Internațional Sibiu 2023, un program al Fundației Comunitare Sibiu și de partenerii noștri, MHP – A Porshe Company Romania.

Asociația Tură în Natură are dorința de a schimba mentalitatea și prioritățile locuitorilor din Sibiu cu privire la modul de petrecere a timpului liber și aducerea acestora mai aproape de natură.

Misiunea declarată a Asociației Tură în Natură Sibiu este de a încuraja și sprijini orice formă de mișcare (nemotorizată) în aer liber prin respectarea principiilor de protecție a mediului.

13 octombrie 2023 la 05:48

Leave a Reply

Stiri similare:

Vezi mai multe >
Autor Ovidiu BOICA
acum 4 ore
Măldărășanu: ”O săptămână aproape perfectă. Sunt 3 puncte care ne dau liniștea să pregătim finalul sezonului”
Antrenorul echipei sibiene, Marius Măldărășanu, a răsuflat ușurat după victoria cu UTA, scor 3-0. Tehnicianul a spus încă...
Actualitate
3 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 4 ore
Sibianul Ioan Suciu, noul președinte al Federației Române de Gimnastică. ”Nu am de gând să fiu eu în lumina reflectoarelor”
Ioan Suciu a fost ales cu 38 de voturi, în vreme ce contracandidata lui, Ingrid Istrate, a fost...
Actualitate
3 min de citit
Autor Ovidiu BOICA
acum 4 ore
CSU Sibiu termină sezonul regular cu o victorie pe terenul ”lanternei”, dar pierde duelul indirect cu Mureșul pentru locul 10
”Galben-albaștrii” s-au impus la o diferență de două posesii la Ploiești, dar aveau nevoie ca ”tigrii” să piardă...
Actualitate
4 min de citit
Autor Mihai POP
acum 21 ore
„Omul Verde” pleacă la drum: periplu prin 14 biserici din Transilvania cu simboluri celtice
Debutul sezonului turistic de la Richiș vine cu o propunere interesantă pentru iubitorii istoriei medievale: circuit destinat „Omului...
Actualitate
3 min de citit